HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şam'da adalet sarayında son dakika patlama

Suriye'nin başkenti Şam'da Hamidiye bölgesinde bulunan adalet sarayında büyük bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre, en az 25 kişi yaşamını yitirdi.

Suriye'nin başkenti Şam'da adliye binasına düzenlenen intihar saldırısında, ilk belirlemelere göre, en az 25 kişi yaşamını yitirdi.

Devlet medyasına göre saldırı Şam'ın merkezindeki Adalet Sarayı'nda meydana geldi. Saldırıyla ilgili başka bir bilgi verilmedi.

Saldırı, Şii Müslüman mezarlığını hedef alan ve en az 40 kişinin yaşamını yitirdiği, 120'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıdan sadece birkaç gün sonra düzenlendi.

Saldırıyı üstlenen olmadı.

Geçtiğimiz hafta sonu, Şam’ın merkezinde Şiilerin kutsal mekânlarını ziyaret etmek için Irak’tan gelen turistleri hedef alan bir çifte saldırı düzenlenmişti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırıda 74 kişinin ölüğünü söylemişti. Saldırıyı Şam’ın kurtuluşu Heyeti Örgütü (Tahrir-u Şam Heyeti) üstlenmişti. Bu örgüt, daha önce Nusra Cephesi adıyla bilinen Şam’ın Fethi Cephesi ile başka silahlı gruplarla birleşmesi sonucu kurulmuştu.

Suriye'de 2011'de barışçıl ayaklanmalarla başlayan iç savaş 6 yılını tamamladı. En az 310 bin kişi öldü. Milyonlarca Suriyeli sığınmacı durumuna düştü.

CAFERİ, ASTANA'DAKİ GÖRÜŞMELERİ TAMAMLADI

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Beşar Caferi, Kazakistan'da Rusya ve İran ile yaptığı 2 günlük görüşmeleri sonuçlandırdığını belirtti.

Caferi, görüşmeleri yapıcı olarak niteledi ancak sadece bir sayfalık bir resmi belge hazırlandığını bunun da Palmira'nın mayından temizlenmesiyle ilgili olduğunu söyledi.

Suriyeli muhalifler Şam rejimi ve Rusya'nın ateşkese uymadıkları gerekçesiyle Astana'daki üçüncü tur görüşmelere heyet göndermemişti.

Suriye muhaliflerinden bir yetkili de Astana'daki görüşmelere heyet gönderecekleri yönündeki haberleri yalanladı.

El Şam Tugayı'ndan Mamun Hac Musa, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı'nın iddialarının aksine görüşmelere katılmayı planlamadıklarını söyledi.

Bir başka muhalif yetkili Yahya El-Aridi de Kazakistan Dışişleri Bakanlığı açıklaması için "İstedikleri açıklamayı yapabilirler,” dedi.

Kazakistan, Astana'daki barış görüşmelerinin uzatılacağını ve Suriyeli muhaliflerin de katılacağını açıklamıştı.


En Çok Aranan Haberler