HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şam'da kanlı saldırı: 65 ölü

Suriye'de muhalif İslam Ordusu'na bağlı birlikler, başkent Şam'da rejim güçlerinin kontrolündeki askeri bölgelere "katyuşa füzeleriyle" saldırdı.

Şam'da kanlı saldırı: 65 ölü

Suriye'de muhalif İslam Ordusu'na bağlı birlikler, başkent Şam'da rejim güçlerinin kontrolünde olan askeri bölgelere "katyuşa füzeleriyle" saldırmaya başladı.

Saldırı sabah saat 07.30'da başlarken, muhalif birliklerin attığı çok sayıda "katyuşa füzesi", havan topu mermisi ve roketin, Şam'ın Emeviyin sahası, Baramke, Malikis ve Yedi Deniz bölgesi, Devlet Güvenlik binası ile Gümrükler bölgesi çevresine düştüğü belirtildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, "terör" gruplarınca atılan füze ve havan topu mermisinin Şam'da yerleşim yerlerine düşmesi sonucu 8 sivilin yaralandığını duyurdu.

Muhalifler de Esed güçlerine ait savaş uçaklarının, Şam'ın doğusundaki Duma ilçesi ile Doğu Guta bölgesini bombaladığını ifade ederek, Şam'ın Cobar bölgesinde Suriye ordusu ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını açıkladı.

İslam Ordusu'na bağlı birliklerin başkent Şam'a saldırması nedeniyle sokakların boş olduğu, iş yerlerinin açılmadığı gözlenirken, bazı üniversitelerin final imtihanlarını ileri bir tarihe ertlediği dile getirildi.

Muhalif İslam Ordusu Komutanı Zahran Alluş ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, saldırıların başkent Esed güçlerinden temizleninceye kadar devam edeceğini söyledi.

İslam Ordusu Komutanı Zahran Alluş, önceki gün yaptığı açıklamada, başkent Şam'da rejim güçlerine ait yerleri vuracaklarını belirterek, siviller, diplomatik misyonlar ile öğrencilerden askeri bölge, araç ve kontrol noktalarına yaklaşmamaları çağrısında bulunmuştu.

Hava saldırısında 65 kişi öldü

Esed güçlerine bağlı savaş uçaklarının, başkentin Doğu Guta bölgesine düzenlediği hava saldırılarında 65 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada, İslam Ordusu'nun, başkent Şam'da rejim güçlerinin bulunduğu yerlere saldırmasından sonra, orduya ait savaş uçaklarının, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesi, Cobar, Arbin, Kafr Batna, Ayn Terma beldelerinde yerleşim yerini bombaladığı belirtildi.

Rejimin hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 65 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Savaş uçaklarının Kafr Batna'da pazar yerini bombalaması sonucu çok sayıda yerleşim yerinde büyük maddi hasar meydana geldi. Onlarca kişi de yaralandı. Rejim güçleri beldeye karadan da havan topu ve roketlerle saldırdı."

Duma ilçesine 30'dan fazla hava saldırısının gerçekleştiği dile getirilen açıklamada, ordunun hava saldırılarında 150'den fazla kişinin yaralandığı ve bazı yaralıların durumunun ağır olduğu vurgulandı.

Bu arada Arbin beldesindeki yerel aktivistlerden Bassim el Arbini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arbin'e düzenlenen saldırılarda ölenlerin, düzenlenen cenaze töreninden sonra bölgedeki mezarlığa defnedildiğini söyledi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler