HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanghay 5'lisinden Türkiye'ye mesaj gibi açıklama: Hızlı genişlemeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şanghay Beşlisi çağrısını değerlendiren Şanghay İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Alimov, amaçlarının hızlı genişleme olmadığını ifade ederek Türkiye'ye mesaj verdi.

Şanghay 5'lisinden Türkiye'ye mesaj gibi açıklama: Hızlı genişlemeyeceğiz

Avrupa Birliği ile iplerin gerilmesinin ardından 'AB üyeliğinin mecburi olmadığını' ifade ederek “Türkiye’nin Şanghay Beşlisi içerisinde yer alması çok daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini değerlendiren Şanghay İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Alimov, amaçlarının ‘hızlı genişleme’ olmadığını ifade etti.

"GENİŞLEME KONUSUNDA ACELECİ DAVRANMIYORUZ"

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Genel Sekreteri Raşid Alimov, Türkiye’den gelen açıklamanın yanı sıra Suriye ve Ukrayna’nın da örgüte katılmak istediğini anımsatarak, “Genişleme konusunda aceleci davranmıyoruz. Şu anda Hindistan ve Pakistan’ın üyeliğiyle ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Kendi programımız var ve bunu sakin bir şekilde hayata geçiriyoruz” açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN ŞANGHAY BEŞLİSİ İÇİN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ŞİÖ ile ilgili “Mesele şu; Türkiye bir defa kendini rahat hissetmeli. ‘Benim için varsa, yoksa Avrupa Birliği’ dememeli. Mesela, ‘Şanghay Beşlisi içerisinde Türkiye niye olmasın?’ diyorum.

Temenni ederim ki orada olumlu bir gelişme olması halinde, yani Türkiye’nin Şanghay Beşlisi içerisinde yer alması, bu konuda çok daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum" demişti.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler