HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sarkisyan: Türkiye Karabağ'daki süreçten uzak durmalı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan son günlerdeki şiddetli çatışma sonrası geri adım atarak uzlaşma görüşmelerine hazır olduklarını söyledi.

Sarkisyan, bölgedeki mücadelenin şiddetli bir şekilde devam etmesi durumunda Karabağ’ın bağımsızlığını tanıyacaklarını vurguladı.

Bakü’nün tek taraflı ateşkes ilanını da eleştiren Cumhurbaşkanı, tek taraflı ateşkesin mümkün olmayacağını belirterek “Azerbaycan istese de istemese de Karabağ ile doğrudan müzakerelere başlamalı” dedi.

Karabağ sorununda Türkiye’nin rolüne de değinen Sarkisyan, “Türkiye, Karabağ’daki çözüm sürecinden tamamen uzak durmalı. Uluslararası toplum Karabağ’da güç kullanımını tartışırken, Azerbaycan’a dolaylı olarak desteğini açıklayan tek ülke Türkiye oldu” diye konuştu.

AZERBAYCAN ERMENİSTAN İHA'SINI DÜŞÜRDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan APA haber ajansına yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusunun cephe hattında Ermeni güçlerinin provokasyonlarını önlemeyi sürdüğü vurgulanarak, Ermenistan'a ait bir insansız hava aracının imha edildiği belirtildi.

İnsansız hava aracının, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattının Füzuli bölgesinde uçuş yaparken tespit edilerek vurulduğu kaydedildi. Önceki gün iki ülke sınırında yaşanan çatışmada, Azerbaycan tarafından 12, Ermenistan tarafından ise 18 asker hayatını
kaybetmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler