HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savcı Bharara: Zarrab'ın talebi geri çevrildi

ABD'li Başsavcı Preet Bharara, Reza Zarrab'ın iddianamenin reddedilmesi için yaptığı başvurunun hakim tarafından geri çevrildiğini belirtti.

Savcı Bharara: Zarrab'ın talebi geri çevrildi

İran asıllı Türkiye vatandaşı işadamı Zarrab'ın ABD'de yargılandığı dava ile ilgili songelişmeyi, iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı duyurdu.

Bharara, "Federal hakim, Reza Zarrab'ın iddianamenin reddedilmesi talebini bütünüyle geri çevirdi" diye tweet attı.

Kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımları delme gerekçeleri ile dava açılan Zarrab kendisini savunmalar için ABD'nin önde gelen avukatlarını tuttu ancak bugüne kadar yaptığı başvurulardan olumlu bir sonuç alamadı. Zarrab, avukatları aracılığıyla davanın temelden düşürülmesi, 50 milyon dolar kefalet karşılığı tutuksuz yargılanma, 'reddi hakim' taleplerinde bulunmuş, bu taleplerin hepsi de davaya bakan Yargıç Richard Berman tarafından geri çevrilmişti.

Mart ayında, ABD'nin Miami kenti havalimanına indiğinde, şimdi kendisinden boşanma girişimlerinde bulunan şarkıcı eşi Ebru Gündeş de yanındayken gözaltına alınan, New York'a getirildikten sonra mahkeme kararı ile tutuklanan Zarrab hakkında toplam 75 yıl hapis cezası isteniyor.


Boşanma haberleriyle konuşulan Ebru Gündeş ve Reza Zarrab çiftinin mal varlığı yeniden gündeme geldi. Gündeş'in düğünde kendisine hediye edilen Kanlıca'daki ikiz yalıları Zarrab'a devrettiği, eşinin kendisine aldığı yarış atını da 2.5 yıl önce geri verdiği ortaya çıktı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler