HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SDG'den skandal açıklama: Türk askerini Suriye'den çıkartmak için savaşacağız

Rus haber ajansı Sputniknews'te yer alan habere göre, Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) bağlı Devrimci Güçler Tugayı ilan edildi. Yeni kurulan oluşumun amaçları "Türk askerini Suriye'den çıkartmak" olarak açıkladığı belirtildi.

Sputnik'e konuşan Devrimci Güçler Tugayı'nın, işgalci güç olmakla suçladığı Türk askerini Suriye'den çıkartmak için mücadele edeceklerini söylediği belirtildi.

Örgüt Komutanı olduğu ifade edilen Hussem Çapo'nun, Devrimci Güçler Tugayı kuruluşuyla ilgili şu açıklamalarda bulunduğu aktarıldı:

"7 yıl süren Suriye savaşında birçok radikal grup gördük. Ancak son söz her zaman Suriye halkının ve devrimcilerinin olmuştur. Bugün teröre ve işgalciliğe karşı Kürt, Arap ve Türkmen gençlerinden oluşan yeni bir devrimci gücün ilanını gerçekleştiriyoruz."

"ABD'DEN SİLAH VE EĞİTİM ALMIYORUZ"

"Demokratik Suriye Güçleri'ne bağlıyız. ABD'den silah ve eğitim almıyoruz. Kendi kendimizi eğitiyoruz. Güçlerimiz Şehba bölgesindeki insanlardan oluşuyor. Şehba bölgesinde savaşacağız. Güçlerimizin içerisinde Türkmen, Arap, Ermeni ve Kürtler var. Savaşçılarımız günden güne artıyor. Büyük bir kuvvet oldu diyebiliriz. Güçlerimiz içerisinde kadın savaşçı olması için uğraşacağız. İlerde kadın savaşçılarımız olacak. Bizim en büyük amacımız bölgemizi işgal edenleri çıkartmak olacaktır."


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler