HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selefi örgüt ABD’nin terör listesinde

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da faaliyet gösteren Ensar-ı Beytil Makdis adlı Selefi örgütün Washington yönetiminin terör listesine dâhil edildiğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, İsrail çıkarlarını hedef alan ve Mısırlı yetkililer ile Kahire ve Sina yarımadasındaki turistlere yönelik saldırılar düzenleyen Ensar-ı Beytil Makdis (Mescid-i Aksa'nın Yardımcıları) örgütünün ‘yabancı terör örgütü’ kapsamına alındığı belirtildi.

Açıklamada, Ensar-ı Beytil Makdis’in El Kaide terör örgütüne sempati duyduğu ancak iki örgüt arasında resmi bağlantı bulunmadığı kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığının aldığı karar, Ensar-ı Beytil Makdis örgütünün ABD adli kurumlarının yetkisi altına giren bölgelerde olması muhtemel varlıklarının dondurulması ve ABD vatandaşlarının örgüte malzeme temin etmesinin yasaklanması anlamına geliyor.

Mısır kararı memnuniyetle karşıladı

Mısır, ABD'nin grubu terör örgütleri listesine dahil etmesini memnuniyetle karşıladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bedr Abdulati yazılı açıklamasında, "Bu olumlu adım, Dışişleri Bakanlığı ve büyükelçiliklerimizin, bazı devletlerle yaptığı görüşmeleri ve yoğun çabaları sonucu atılmıştır. Kararı memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Bazı Arap ülkelerinin, Mısır makamlarının talep ettiği kişileri ülkelerine teslim etmesinin de övüldüğü açıklamada, İngiltere'nin, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın, Birleşik Krallık'taki aktivitelerini inceleme kararı alması, "terörizme karşı uluslararası arenada atılan olumlu adımlara örnektir" denildi.

Mısır’da 2011 yılında kurulduktan sonra İsrail’in Eliat kenti ve Sina petrol boru hattına saldırılar düzenleyen örgüt, Mısırlı yetkililere de suikast girişiminde bulundu.

28 Ocak’ta İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhammed Said’e düzenlenen suikastı Ensar-ı Beytil Makdis örgütü üstlenmişti.

Örgüt ayrıca Sina’daki bir tur otobüsüne düzenlenen ve dört Koreli turistin hayatını kaybettiği saldırının da sorumluluğunu üstlenmişti. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler