HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sepp Blatter: FIFA'ya nefret kampanyası başlattılar

Yeniden FIFA başkanlığına seçilen Sepp Blatter, Avrupalı yetkilileri dünya futbolunun yönetim organına karşı nefret kampanyası yürütmekle suçladı, ABD ve İngiltere'nin 'kuyruk acısı' olduğunu ima etti.

Sepp Blatter: FIFA'ya nefret kampanyası başlattılar

Yeniden FIFA başkanlığına seçilen Sepp Blatter, Avrupalı yetkilileri dünya futbolunun yönetim organına karşı nefret kampanyası yürütmekle suçladı.

Blatter, ABD'nin başlattığı bir soruşturma çerçevesinde İsviçre'de bazı üst düzey FIFA yetkililerinin gözaltına alınmasından sonra Amerikalı savcıların yaptığı açıklamalardan "şoke olduğunu" söyledi.

79 yaşındaki Blatter, Cuma günü Zürih'te yapılan kongrede 17 yıldır sürdürdüğü bu göreve beşinci kez FIFA Başkanı seçildi.

UEFA Başkanı Michel Platini, oylama öncesinde Blatter'i istifaya çağırmıştı.

Blatter'in rakibi Ürdün Prensi Ali bin Hüseyin ikinci turdan önce yarıştan çekildi.

İlk turda Blatter 133, Prens Ali ise 73 oy aldı. İlk turda kazanmak için 140 oy gerekiyordu.

Çarşamba günü, ABD'li savcıların 14 kişiyi hedef alan soruşturması çerçevesinde Zürih'teki lüks bir otele sabahın ilk saatlerinde düzenlenen baskında yedi FIFA yetkilisi gözaltına alındı.

Bu üst düzey yetkililer rüşvet, şantaj ve 1991'den bu yana milyonlarca dolar aklamakla suçlanıyor.

Bu arada İsviçre makamları 2018 ve 2022 Dünya Kupası'nın Rusya ve Katar'a verilmesiyle ilgili olarak ayrı bir soruşturma başlattı.

'Kuyruk acısı' imasıUEFA Başkanı Michel Platini, oylama öncesinde Blatter'i kutladı.

Sepp Blatter İsviçre'de yayın yapan RTS televizyonuna bugünkü açıklamasında FIFA yetkililerinin kongreye müdahale amacıyla gözaltına alındığını savundu, "Bundan çok emin değilim ama kötü kokular alıyorum" dedi.

Blatter, ABD'nin 2022 Kupası'nı Katar'a, kendisini şiddetle eleştiren bir başka ülke olan İngiltere'nin de 2018 Kupası'nı Rusya'ya kaptırdığını, Washington'ın "Prens Ali'nin ülkesi Ürdün'ün bir numaralı" destekçisi olduğunu" söyledi.

Sepp Blatter, "Amerikalı savcıların FIFA'ya yönelik suçlamalarıyla ilgili olarak "Tabii ki şoke oldum. Ben FIFA Başkanı olarak emin olmadığım bir konuda başka kurumlar hakkında böyle yorumlarda bulunmam" dedi.

Savcılardan biri "Dünya Dolandırıcılık Kupası" ifadesini kullanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler