HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Şeriat polisi' Almanya'da endişeye sebep oldu

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ndeki Wuppertal kentinde, radikal İslamcı Selefi grubun kurduğu sözde ?Şeriat Polisi" halk arasında endişeye neden oldu.

Wuppertal polisi yazılı bir açıklama yaparak, basında çıkan haberlerden sonra çok sayıda vatandaşın kendilerini aradığını bildirdi. Açıklamada, vatandaşların korku ve endişelerini dile getirdiği ifade edildi. Telefonların yoğunluğu nedeniyle Wuppertal polisi özel bir hat açarak vatandaşlardan, ?Şeriat Polisiö ile ilgili ihbar ve şikayetlerini acil durumlar dışında 0202/284-7111 numaralı telefona bildirmelerini istedi.

POLİTİKACILAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

Wuppertal'de bir süre önce ortaya çıkan ve kendilerini ?Şeriat Polisiö olarak nitelendiren Selefi grup akşam saatlerinde kent sokaklarında dolaşarakgençlere propaganda yapıyor. Kimi zaman üzerinde ?Şeriat Polisiö yazan turuncu yelekler de giyen Selefiler, propaganda için özellikle eğlence mekanlarının önlerini tercih ediyorlar. Burada gençleri İslamiyet'e davet eden Selefiler gençlerden içki, kumar, uyuşturucu, müzik, konser ve sigaradan uzak durmalarını istiyorlar. Grup daha sonra çektikleri bu görüntüleri paylaşım sitelerine yüklüyor. Alman polisinin söz konusu Selefi gençler hakkında başlattığı soruşturma ise çok yönlü sürüyor.?Şeriat Polisiö Alman siyasetçilerin de tepkisine neden oldu. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, ?Bu topraklar üzerinde şeriata müsamaha gösterilmeyecektir. Hiç kimse Alman polisinin adını kötüye kullanmaya cüret etmemeli. 'Şeriat Polisi'ne karşı harekete geçilecekö diye konuştu. Adalet Bakanı Heiko Maas ise, yasa dışı paralel hukukun kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler