HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ses kaydı: MHP ve CHP'den 'meşruiyet' vurgusu

Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesi kayıtlarının internette yayımlanması üzerine muhalefet partileri hükümetin "meşruiyetini yitirdiğini" öne sürdü.

Ses kaydı: MHP ve CHP'den 'meşruiyet' vurgusu

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşma kayıtlarını değerlendiren muhalefet partileri, "hükümetin meşruiyetinin kalmadığını" öne sürüyor.

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, internette yayılan kayıtların "ahlaksızca montaj ürünü" ve "tümüyle gerçek dışıdır" denildi.

Söz konusu kayıtların yayılmasının ardından CHP ve MHP yönetimleri olağanüstü toplanmış, Başbakan Erdoğan ise makamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşmüştü.

Kayıtların içeriği ve montaj olup olmadığı sosyal medyada hararetlice tartışılmaya devam ediliyor.

MHP ve CHP'den 'meşruiyet' vurgusuTürkiye gündemini sarsan kayıtlar konusunda açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, bazı bakanların istifasına yol açan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının başladığı 17 Aralık günü yapıldığı öne sürülen görüşme kayıtlarının "akıllara durgunluk verdiğini" söyledi.

"17 Aralık operasyonunu haber alır almaz korkuya kapılan Başbakan'ın, yolsuzluktan elde ettiği ve nakit olarak değişik aile fertleri aracılığıyla sakladığı milyarlarca liranın derdine düşmesi skandalla bile izah edilemeyecek bir rezillik olarak tarihe geçmiştir" denilen açıklamada, bu kaydın "montaj" veya "paralel saldırı" denilerek geçiştirilemeyeceği vurgulanıyor.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve hükümetinin "meşruiyetinin kalmadığını" ve "milli iradeyi temsil yetkisinin sakatlandığını" iddia ederek şu çağrıda bulunuyor: "Başta Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere, hukuk organları devreye girmeli, iddiaları teker teker incelemeli ve soruşturmalıdır. Ayrıca rüşvetçi bakanlarla ilgili fezlekeler derhal TBMM'ye intikal ettirilmeli, 17 Aralık ve 25 Aralık'ta adaletin peşine düştüğü şüpheliler objektif ve bağımsız mahkeme önünde çete başıyla birlikte hesaba çekilmelidir."

Ses kaydının yayıldığı gece olağanüstü toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu adına açıklama yapan Haluk Koç da, hükümetin meşruiyetini kaybettiğini öne sürerek, "Hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bir Başbakan şu andan itibaren istifa etmek zorundadır" dedi.

Başbakanlık açıklamasıSosyal medyada hızla yayılan ses kaydına ilişik açıklamada, Tayyip Erdoğan'ın rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının yapılmasından duyduğu endişe nedeniyle, oğlu Bilal Erdoğan'a evlerindeki büyük miktardaki parayı elden çıkarmasını salık verdiği belirtiliyor. 4 ayrı telefon görüşmesinde, milyonlarca Euro ve doların nerelere aktarılacağı konuşuluyor.

Başbakanlık internet sitesinde yapılan kısa açıklamada ise şöyle denildi: "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında bir telefon görüşmesi olduğu iddiası eşliğinde, bu akşam internet aracılığıyla servis edilmiş olan ses kayıtları, ahlaksızca bir montaj ürünü olup tümüyle gerçek dışıdır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı hedef alan bu kirli tezgahı kuranlardan hukuk içinde hesap sorulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler