HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Sigara yasağı' mahkumları isyan ettirdi

Avustralya'nın Melbourne kentindeki bir cezaevinde uygulamaya girmesi beklenen sigara yasağı büyük bir isyana yol açtı. Mahkumların 'sigara yasaklanırsa, ortalığı cehenneme çeviririz' dedikleri bildiriliyor.

'Sigara yasağı' mahkumları isyan ettirdi

Avustralya'nın Melbourne kentindeki yüksek güvenlikli cezaevinde yüzlerce mahkum isyan etti.

Sigara yasağı yüzünden çıktığı sanılan isyan üzerine Ravenhall cezaevine çok sayıda ağır silahlı polis, zırhlı araçlar ve bir helikopter gönderildi.

Çıkan çatışmalar üzerine personel ve ziyaretçiler cezaevinden tahliye edilirken, televizyon ekranlarına yansıyan görüntülerde yüzlerini örten eli sopalı mahkumlar görüldü.

Melbourne'un bağlı olduğu Victoria eyaletinde cezaevlerinden sorumlu olan yetkili Jan Shuard, olayın Melbourne'da şimdiye kadar gerçekleşen en büyük cezaevi isyanlarından biri olduğunu söyledi.

Shuard, isyanın yarın başlayacak olan sigara yasağı yüzünden çıkmış olabileceğini, ancak yasaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Mahkumlarla görüşen kişilere dayanarak verilen haberlerde de, isyana sigara yasağının neden olduğu kaydediliyor.

Bir radyo istasyonuna konuşan David adında bir kişi, bir mahkumun kendisine "sigarayı yasaklarlarsa ortalığı cehenneme çeviririz" dediğini söyledi.

İsyan sırasında yaralananlar olduğuna dair bir haber yok. Ancak polisin mahkumları kontrol altına almak için cezaevine girerek basınçlı su sıktığı bildirildi.

Avustralya basınına yansıyan görüntülerde de yüzleri kapalı mahkumların etrafı ateşe verdiği ve pencereleri kırdığı görüldü.

Shuard, yangınların kısa sürede kontrol altına alındığını söyledi.

Resmi rakamlara göre, Victoria eyaletindeki mahkumların yaklaşık yüzde 84'ü sigara içiyor. Bu oran, Avustralya toplumunun genelinden beş kat fazla.

Hükümet, cezaevi personeli ve mahkumların sağlığını korumak için sigarayı yasaklama kararı almıştı.

Mahkumların yasak kararını kabul etmesi için 18 aydır çalışmalar yapılıyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler