HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şili öğrenci isyanının lideri parlamentoya girdi

Şili’de 2011 yılında patlak veren öğrenci isyanının lideri olarak adını duyuran Camila Vallejo, genel seçimlerde alt meclise girmeyi başardı.

Şili öğrenci isyanının lideri parlamentoya girdi

Vallejo’yla beraber Şili siyasetinde değişim başlatan üç üniversite hareketi lideri de kongreye girmeyi başardı.

Bedava ve daha iyi eğitim için 2011’de başlayan öğrenci ayaklanmasının lideri olarak tanınan Camila Vallejo, genel seçimlerde parlamentoya girmeyi başardı. 25 yaşındaki Vallejo, kendisine destek veren binlerce öğrenci ve üniversite liderleriyle beraber, Ekonomik Kalkınma Örgütü’nün en kötü gelir dağılımına sahip olan ülkelerinden Şili’de eğitim reformunu başlatmıştı.

Michelle Bachelet'in zafer kazandığı seçimlerin sonuçlarının kesinleşmesinin ardından tweet atan Vallejo, “Zaferimizin sevincini La Florida’nın sokaklarında kutlayacağız” dedi. La Florida, başkent Santiago’nun en işlek bölgelerinden biri olarak biliniyor.

Şili’de 2006-2010 yıllarında ülkenin ilk kadın devlet başkanı olarak görev yapan Bachelet, ilk turda Sebastian Pinera’yı yüzde 25’e yüzde 47’lik oyla geride bıraksa da, zaferini kesinleştirmek için 15 Aralık’ta yapılacak ikinci turda yeniden üstünlüğü elde etmeye çalışacak.

Pinera hükümeti, 2011’de yaşanan ve dünya gündemine oturan dev ayaklanmada büyük darbe yemişti. Ekonomi ve eğitim reformları vaat eden solcu lider Bachelet, Vallejo’nun liderliğindeki isyan hareketi sayesinde ilk turda rakibini geride bırakmayı başardı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler