HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şili’deki deprem

Şili'nin başkenti Santiago yakınlarında meydana gelen 8,3 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 10'a çıktığı açıklandı.

BUENOS AİRES (AA) -Yerel medyada yer alan haberlere göre Şili Ulusal Acil Yardım Ofisi (Onemi)'den yapılan son açıklamada, deprem nedeniyle 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 180 evin de zarar gördüğü belirtildi.

Açıklamada, ülkenin Illapel, Coquimbo, Ovalle, Punitaqui ve Combarbala şehirlerinde ise 97 bin kişinin elektriksiz kaldığı ifade edildi.

AyrıcaIllapel ve Salamanca bölgelerinde de temiz içme suyu sıkıntısı yaşandığı kaydedildi.

Devlet Başkanı Michele Bachelet depremden en çok etkilenen bölgelerden La Serena ve Coquimbo'ya giderek çalışmalar hakkında bilgi alırken, ülkede 18 Eylül'de gerçekleştirilecek bağımsızlık günü kutlamalarının da askıya alındığını açıkladı.

Sabah saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Jorge Burgos da ülkenin tüm kıyı şeridinde tsunami alarmının kaldırıldığını ifade ederek, deprem ve sonrasında gerçekleşen yüksek dalgaların etkilediği Canela, Choapa, Los Vilos ve Coquimbo'nun afet bölgesi ilan edildiğini belirtmişti.

Dün, merkezi Santiago'nun 228 km kuzey batısında ve yerin 5 km altında olduğu belirtilen şiddetli deprem sonrasında 1 milyona yakın kişi tsunami riski taşıyan bölgelerden tahliye edilmişti.

Ülkede en son 2010 yılında gerçekleşen 8.8 şiddetindeki depremde 500'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler