HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sincar'da 1646 Ezidi'ye ait ceset parçası bulundu

Irak'ın kuzeyinde, Musul'a bağlı Sincar (Şengal) ilçesinde 31 toplu mezar ve 1646 Ezidi'ye ait ceset kalıntılarının bulunduğu açıklandı. Sincar Kaymakamı Mehma Halil yaptığı açıklamada, IŞİD'in ilçeden çıkarıldığı Kasım 2015 ile Ocak 2016 tarihleri arasında 31 adet toplu mezar tespit edildiğini belirterek, "Ezidilere ait olduğu tahmin edilen 1646 kişiye ait ceset kalıntıları bulundu" dedi.

Sincar'da 1646 Ezidi'ye ait ceset parçası bulundu

Halil, Ezidi halkın yaşadığı Sincar'da IŞİD'den kalan toplu mezarların sayısının 50 civarında olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge gücü, 3 Ağustos 2014'te IŞİD'in eline geçen Sincar'ı, Kasım 2015'te tamamen kontrol altına almıştı.

IŞİD TOPLU MEZARLARIN ÇEVRESİNE MAYIN DÖŞÜYOR

IŞİD'den kurtarılan şehir merkezi yakınlarında sık sık toplu mezarlara rastlanıyor. En son geçen ay, Musul'un doğusunda, IŞİD tarafından öldürülen 40'tan fazla sivil ve güvenlik güçleri mensuplarına ait cesetlerin bulunduğu yeni bir toplu mezar tespit edilmişti.

IŞİD'in ayrıca, toplu mezarların çevresine sonradan olay yerine gelecek güvenlik güçlerine zarar verme amacıyla mayın döşediği de biliniyor. Geçen ay Rudaw muhabiri Şifa Gardi, Musul yakınındaki bir toplu mezar çevresinde bir Şii milis komutanıyla röportaj yaptığı sırada mayına basarak hayatını kaybetmişti. Gerdi'yle birlikte çalışan kameraman yaralanırken, olay yerindeki 5 kişi daha yaşamını yitirmişti.


En Çok Aranan Haberler