HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sınırda sığınmacı kampı vuruldu: 60 ölü

Suriye'de Türkiye sınırına yakın bir sığınmacı kampına hava saldırısı düzenlendi. İlk bilgilere göre 60 kişi hayatını kaybetti.

Sınırda sığınmacı kampı vuruldu: 60 ölü

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı’na yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye'nin İdlib iline bağlı Sarmada kasabasındaki sivillerin kaldıgı çadır kent, rejim uçakları tarafından vuruldu. Yerel kaynaklar, saldırıda 60 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın İdlib iline bağlı Sarmada kasabasında iç savaştan kaçan sivillerin yaşadığı Kamune kampına akşam saatlerinde rejim uçakları tarafından hava saldırısı düzenlendi. Bombalanan kamptan gelen ilk bilgilere göre, aralarında kadın veçocukların da bulunduğu 60 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Akşam saatlerinde sivillerin yaşadığı kampı hedef alan saldırının ardından sivil savunma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

ABD ile Rusya Halep için anlaştı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de çatışmaların durdurulmasının Halep'i de kapsaması için gerekli düzenlemelerin Rusya ile sonuçlandırıldığını, düzenlemelerin yürürlüğe girdiğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Suriye'de şiddetin düşürülmesi ve çatışmaların durdurulmasını ülke genelinde teyit için gösterdiğimiz acil çabalar çerçevesinde ABD ile Rusya, bu çabaların Halep ili, Halep şehir merkezi ve çevre bölgelere genişletilmesi için gerekli düzenlemeleri sonuçlandırdı." bilgisi paylaşıldı.

"Yenilenmiş" çatışmaların durdurulması durumunun sürdürülebilir olması için Rusya ile geliştirilmiş izleme çabaları hakkında koordinasyon içinde olunduğu belirtilen açıklamada, tüm taraflara "yenilenmiş durdurmaya" şubatta imzalanan çatışmaların durdurulması anlaşması koşullarında uymaları çağrısı yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ayrıca Rusya'dan Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun eş başkanı olarak Esed rejimine bu çabalar konusunda baskı yapmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, amaçlarının Suriye'de yerel ateşkesler yerine ülke genelinde geçerli olacak bir çatışmaların durdurulması anlaşması olduğunu vurguladı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler