HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sınırda vurulan kadının cenazesi Rojava'ya gidiyor

İki çocuğu ve babasıyla birlikte Cizre yakınlarında Suriye sınırını geçmek isterken askerlerce açılan ateş ile ölen Saada Darwich'in cenazesini ailesi memleketi Rojava'ya götürüyor. BDP ilçe eşbaşkanı 'Hatay sınırından geçiş yapanlara dokunulmuyor' dedi.

Sınırda vurulan kadının cenazesi Rojava'ya gidiyor

Zübeyde Sarı

Diyarbakır

İki çocuğu ve babası ile Suriye sınırından Türkiye tarafına geçmek isterken, askerlerce açılan ateş sonucu ölen Rojavalı 30 yaşındaki Saada Darwich'in cenazesi ailesi tarafından memleketi Rojava'nın Derik kentine geri götürülüyor.

Saada Darwich, Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Kuştepe Köyü Şabaniye mezrası yakınlarında dün akşam saatlerinde grubun üzerine açılan ateş sonucu yaşamını yitirmiş, cenazesi ambulansla Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı.

Sabah saatlerinde askeri savcının gelmesiyle birlikte Darwich'in otopsi işlemi gerçekleştirildi.

Aile cenazeyi teslim aldıktan sonra Rojava'ya doğru yola çıktı.

'Hatay'da böyle değil'BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan BDP Cizre ilçe eşbaşkanı Ahmet Ceter, olayın dün gece saatlerinde yaşandığını belirterek, "kadın yanında iki çocuğu ve babasıyla birlikte geçmek isterken askerler tarafından farkediliyorlar. Ellerini yukarı kaldırmalarına ragmen üzerlerine ateş açılıyor. Kadın olay yerinde değil, yolda köylüler tarafından hastaneye getirilirken yaşamını yitiriyor” dedi.

Hatay-Suriye sınırında bu tür olayların yaşanmadığını söyleyen Ceter, " Hatay sınırından Türkiye'ye geçiş yapanlara dokunulmuyor. O taraftakiler Arap bu taraftakiler Kürt olduğu için ayrımcılık yapılıyor " diye konuştu.

Çocuk vurulmuşCizre'de yaşanan ölümden sonra Mardin'nin Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt kasabasından da bir yaralanma haberi geldi.

Dicle Haber Ajansı DİHA, Rojava sınırından Türkiye'ye girmek isterken Mardin'nin Kızıltepe ilçesindeki Şenyurt sınır kapısı mevkiinde askerler tarafından vurulan kişinin 13 yaşındaki Ali Özdemir olduğunu yazdı.

Haberde Özdemir'in başına gelen kurşun'un sağ şakağından girerek sol şakağından çıkmasıyla her iki gözünü kaybettiği aktarıldı.

Özdemir'in tedavisi hastanede devam ediyor.

İki olayla ilgili henüz resmi makamlar tarafından bir açıklama yapılmadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler