HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SMDK, Rasmussen'in açıklamasından memnun

SMDK, NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in açıklamasını memnuniyetle karşıladı

SMDK, Rasmussen'in açıklamasından memnun

İSTANBUL (A.A) - Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu (SMDK), NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in, "BM'den bir heyetinin kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen bölgelerde inceleme yapması gerektiği" yönündeki açıklamasını memnuniyetle karşıladı.

SMDK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Koalisyon olarak, Birleşmiş Milletler'den bir heyetin Suriye'ye gelerek, kimyasal silah kullanılan yerlerde incelemelerde bulunmasını istiyoruz. Koalisyon konuyla ilgili araştırmalarını sürdürmektedir. Esed yönetimi haricinde kimyasal silah kullanan bir tarafın olması durumunda da suçluları Uluslararası Soruşturma Komisyonu'na sevk edecektir" ifadesi kullanıldı.

Esed yönetiminin kimyasal silah üretmek için yeterli teknoloji ve donanıma sahip olduğu kaydedilen açıklamada, bunun Rasmussen tarafından da onaylandığı belirtildi.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, yaptığı basın açıklamasında, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı yönünde bulgulara ulaşıldığını ancak failler hakkında net bilgi bulunmadığını belirtmişti. Rasmussen ayrıca, bir BM heyetinin, kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen bölgelerde inceleme yapması gerektiğini de söylemişti.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Martin Nesirky, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarını soruşturmakla görevli heyetin, inceleme yapabilmesi için halen Şam yönetiminden izin beklediğini kaydetmişti.

Dünya haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler