HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soçi zirvesi sonrası kritik Trump-Erdoğan görüşmesi!

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı ofisi iki lider arasında Suriye, Soçi zirvesi ve ikili ilişkiler konusunda fikir alışverişi olduğunu belirtti. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'Trump, artık YPG'ye silah vermeyeceklerini açıkladı' dedi.

ABD Başkanı Trump kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğine yönelik tweet atmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında beklenen telefon görüşmesinin gerçekleştiği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığının açıklamasında iki lider arasında, Suriye, Rusya'da düzenlenen Soçi zirvesi ve ikili ilişkiler konularının görüşüldüğü belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: VERİMLİ BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'daki hesabından ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesine ilişkin paylaşımda bulundu. Erdoğan, görüşmeye ilişkin, "Bugün ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik." ifadesini kullandı.

Paylaşımda, iki liderin telefon görüşmesinin gerçekleştiği sırada çekilen fotoğraf da yer aldı. Fotoğrafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, görüşmeyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki çalışma odasında gerçekleştirdiği görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında masasında bulunan dokümanları dikkatlice inceledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamdi Kılıç da fotoğraf karesinde yer aldı. Fotoğrafta, çalışma odasında bulunan Çanakkale Savaşı sırasında son erine kadar şehit düşen 57. Alay'ın sancağı dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank da görüşme sırasında farklı açıdan çekilen fotoğrafı, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından paylaştı.

'ABD YPG'YE ARTIK SİLAH VERMEYECEK'

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdi ve bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önce son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir.' dedi.

TRUMP TWITTER'DAN DUYURDU

ABD Başkanı Donald Trump kısa süre önce Türkiye ile ilgili peş peşe tweetler attı.

"Ortadoğu'ya barış getirilmesini konuşacağız" diyen ABD Başkanı Donald Trump, üstü kapalı olarak ABD eski Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu politikasını eleştirdi.

Trump attığı ikinci tweet'te ise Türkiye ile yapacağı görüşmenin ardından Tiger Woods ve Dustin Johnson ile Trump National Golf Klübü'nde golf oynayacağını söyledi.

ABD Başkanı Trump, başkan adayı olduğu dönemden bu yana, bir önceki Obama yönetiminin Ortadoğu'da büyük bir karmaşa bıraktığını belirtiyor.

[

ABD: Türkiye'nin 'darbe' suçlaması gülünç](https://www.mynet.com/abd-turkiyenin-darbe-suclamasi-gulunc-110103405706)


En Çok Aranan Haberler