HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Somaliden seslendi: "Bazı dedikodular var..."

Başbakan Tayyip Erdoğan, ailesi, kabinenin önde gelen isimleri, iş adamları ve sanatçılarla gittiği Somali'de, bir basın toplantısı düzenledi.

Somaliden seslendi: "Bazı dedikodular var..."

Erdoğan, kamuoyunda son dönemde gündeme gelen "Türkiye’de açlar sefiller varken Somali’de ne işiniz var" şeklindeki eleştirilere, "Gelip bir Somali'yi görün" yanıtını verdi.Beraberindekilerle birlikte Cezire ve Howlada kamplarına yaptığı ziyaretlerin ardından Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed’le ortak bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, ziyaretin amacının dünyanın dikkatini bu ülkede yaşananlara çekmek olduğunu belirtti.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/basbakan-somalide-basbakan-somalide/8360/215862/sayfa/1/)

[

](https://www.mynet.com/erdoganin-heyetini-tasiyan-ucakta-tehlike-110100587745)

Kamuoyunda son dönemde yaygın olarak dile getirilen "Türkiye’de açlar sefiller varken Somali’de ne işiniz var?" eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Bunları söyleyenlere tavsiyem şudur. Gelip şöyle bir Somali’yi gezsinler" dedi.

BÜYÜKELÇİLİK KOORDİNASYONU SAĞLAYACAK “Burada yaşananlar vicdanların, insani değerlerin, insanların test edilmesidir. İnsanların şeref ve haysiyeti için bu çağda yaşayan herkes bu testi başarıyla geçmek zorundadır” diyen Erdoğan, Somali’nin sorunlarının çözülmesi için kaynakları israf etmeden verimliliği göz önünde bulundurarak yapılacak yatırımlar için koordinasyon sağlanması çağrısında bulundu.

Somali’ye Türk büyükelçiliği açılması yönündeki girişimlerin sürdüğünü hatırlatan Erdoğan, büyükelçiliğin açılmasıyla bu koordinasyon sürecinin daha da etkin bir şekilde yürütülebileceğini ifade etti.

ÇADIR KENTLERİN YERİNE KONUT İNŞA EDİLECEK Toplantıda Somali’de yapılması planlanan projelerden de bahseden Erdoğan 400 yataklı, kullanılmayan bir hastanenin restorasyonunun gerçekleştirileceğini, su kuyuları açılacağını, belli merkezlere jeneratörler yerleştirilerek enerji sıkıntısının minimuma indirileceğini, yolların tamir edileceğini, çöp toplama sistemi kurulacağını belirtti.

Başbakan ayrıca çadır kentlerde yaşayan TOKİ’nin Somalililer için konut ve okul inşaasına başlayacağını da sözlerine ekledi.

EL ŞEBAB DA BARIŞIN PARÇASI OLSUN

Somali’deki en önemli sıkıntının güvenlik olduğunu da ifade eden Başbakan, “El Şebab konusunda barış sağlamak da hedefimiz. Yıllardır süren düşmanlığı sona erdirmek istiyoruz” dedi.

Erdoğan El Şebab’ın da barış sürecinde yer almasını ümit ettiklerinin altını çizdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler