HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! 'ABD Suriye'yi vurdu, yüzlerce sivil öldü' iddiası

Rus haber sitesinden gelen son dakika habere göre, Suriye ordusunun, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin, Deyr ez Zor kentindeki bir kimyasal silah deposuna yönelik saldırı düzenlediği ve aralarında çocuklarında olduğu yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. Suriye Genelkurmay Başkanı'ndan yapılan açıklamada, bu durumun teröristlerin elinde kimyasal silah olduğunun bir kanıtı olduğu da ifade edildi.

Son dakika! 'ABD Suriye'yi vurdu, yüzlerce sivil öldü' iddiası

Suriye Genelkurmay Başkanı'na dayandırılan habere göre, uluslararası koalisyon güçlerinin çarşamba günü, Deyr ez Zor kentindeki bir kimyasal silah deposuna saldırı düzenlediğini açıkladığı kaydedildi.

IŞİD’e ait merkezler ve kimyasal silahların depolandığı bir binaya yönelik düzenlendiği iddia edilen operasyonda, aralarında çocukların da olduğu yüzlerce sivilin öldüğü öne sürüldü.

'KİMYASAL OLDUĞUNUN DA BİR KANITI'

Suriye ordusu tarafından bugün yapılan ve Suriye devlet televizyonunda yer alan açıklamada, "bu olayın İslam Devleti ve El Kaide bağlantılı militanların elinde kimyasal silah olduğunu" kanıtladığı belirtildi.

Açıklamanın, ABD ve müttefiklerinin, Suriye ordusunu İdlib’de kimyasal silah saldırı düzenlediğinin kesin olduğunu açıklamasının ardından yapıldığı belirtildi.

Bu suçlamanın ardından ABD, Humus kenti yakınlarındaki Şayrat hava üssüne Tomahawk füzeleriyle saldırı düzenmişti.

'TOKSİK MADDE ORTAYA ÇIKTI'

Suriye Arap Haber Ajansı'nda (SANA) yer alan habere göre ise ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından dün geç saatlerde gerçekleştirilen hava saldırısında IŞİD'e ait deponun vurulmasıyla ortaya çıkan toksik madde nedeniyle "siviller de dahil olmak üzere yüzlerce kişide öldü" denildi.

'ÖNCE BEYAZ ARDINDAN SARI BİR BULUT'

"Tekfirci terör örgütünün karargâhında yüksek sayıda yabancı teröristlerin yanı sıra büyük miktarda zehirli kimyasal maddenin bulunduğu ortaya çıktı" denilen haberde, saldırının ardından IŞİD karargâhının üstünde önce beyaz, ardında da sarı bir bulut meydana geldiğine dikkat çekildi.

Suriye devlet televizyonunda da yayımlanan haberde, "Bu olayın IŞİD ve El Kaide bağlantılı teröristlerin elinde kimyasal silah olduğunu kanıtlıyor" denildi.

PUTİN, 'ABD YENİDEN SALDIRACAK' DEMİŞTİ

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Şam'ın güneyine saldırı hazırlığında olduğunu duyduğunu söylemişti.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüşmesinin ardından Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Putin, Suriye ordusunun İdlib'in Han Şeyhun kasabasında kimyasal saldırı düzenlediği iddialarını 'provokasyon' olarak nitelendirmişti.


En Çok Aranan Haberler