HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: ABD'de bir araç yayaların arasına daldı!

ABD'den gelen son dakika habere göre, New York kentinde bulunan Times meydanında bir kişi, aracıyla ters yöne girerek kaldırımda bulunan yayalara çarptı. Gelen bilgilere göre, olayda bir kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. ABD polisi, olay sonrası meydanı kapatarak kordon altına aldı. ABD'li bir yetkili, sürücünün 26 yaşında Latin Amerika kökenli olduğunu açıkladı. Sürücünün daha önceden alkollü araç kullanmaktan sabıkalı olduğu belirtildi.

ABD'den gelen son dakika habere göre, New York kentinde bulunan Times meydanında bir araç yayalara çarptı. Yerel saatle 16.00 sıralarında ve koyu kırmızı renkli sedan otomobil ile gerçekleşen olayda, en az bir kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

LATİN AMERİKA KÖKENLİ BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olay sonrası aracın sürücüsü gözaltına alındı. ABD'li bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, aracı kullanan 26 yaşındaki Latin Amerika kökenli sürücüye alkol testi uygulandı. Sürücünün daha önce alkollü araç kullanmaktan sabıkasının olduğu öğrenildi. ABD Başkanı Donald Trump, olayla ilgili bilgilendirildi.

CBS: OLAY TERÖR SALDIRISI DEĞİL

ABD'nin CBS News haber kanalına canlı yayında konuşan bir görgü tanığı, "Çok fazla insan vardı, araç bir anda geldi ve insanlara çarptı. Sürücü sarhoş muydu yoksa başka bir durum mu vardı anlayamadık" dedi. CBS televizyonunun New York polisine dayandırdığı habere göre ise, olay terör saldırısı değil.

IŞİD'İN KORKUNÇ TERÖR SALDIRILARI

Fransa: Nice kentinde 14 Temmuz 2016'daki Bastille Günü'nde benzer şekilde düzenlenen saldırıda bir TIR'ın kalabalığın üzerine sürülmesi sonucu 86 kişi ölmüştü. Saldırgan daha sonra polis tarafından öldürülmüştü. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Almanya: Berlin'de 19 Aralık 2016 akşamı bir TIR'ın Breitscheidplatz Meydanı'ndaki Noel pazarına girmesi sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 50'nin üzerinde kişi yaralanmıştı. Saldırının zanlısı Anis Amri, olayın ardından kaçmış ve 4 gün sonra İtalya'nın Milano kentinde polisle girdiği silahlı çatışmada ölü ele geçirilmişti.

İngiltere: Londra'da geçtiğimiz Mart ayında Westminster Köprüsü'nde bir araç yayaların arasında dalmıştı. 5 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Polis, Olay sonrası, Birmingham kentinde bazı adreslere baskın düzenlemiş, 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. İngiltere Başbakanı May, saldırganın İngiltere doğumlu olduğunu ve radikal eğilimleri nedeniyle daha önce soruşturulduğunu açıklamıştı.


En Çok Aranan Haberler