HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! ABD'deki kimyasal tesiste iki patlama birden!

ABD'de sel felaketinin yaşandığı Teksas eyaletindeki Houston kentinde bulunan bir kimyasal tesiste iki patlama meydana geldi. Olayda yaralıların olduğu aktarıldı. Reuters'ın son dakika haberine göre, tesisin sahibi olan şirket, erken saatlerde burada bir patlama yaşanmasının ve ardından yangın çıkmasının beklendiğini açıklamıştı. Hatırlanacağı üzere daha önce La Porte ve Shoreacres bölgelerinde kimyasal sızıntı meydana gelmiş ve vatandaşlara ciddi uyarılarda bulunulmuştu.

ABD'de sel suları altında kalan ülkenin en büyük dördüncü şehri Houston yakınlarında bulunan bir kimyasal tesiste patlamalar yaşandığı bildirildi. Reuters'ın haberine göre olay yerinden dumanlar yükseliyor. 9 kişinin tesisten son anda çıkarıldığı aktarılırken, bir kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Bir şirket yetkilisinin yaptığı açıklamada, siyah dumanın gözlere, cilde ve ciğerlere zarar verebileceği belirtildi. Fabrikada çalışanlar Salı günü tahliye edilmiş, tesise 2.5 kilometre mesafede oturan kişilerden evlerini boşaltmaları istenmişti.

Arkema'dan yapılan açıklamada, patlamalar doğrulanırken, daha fazla patlama olabileceği yönünde uyarı yapıldı.

Sel felaketi yaşayan Teksas eyaletine bağlı La Porte ve Shoreacres bölgelerinde daha önce kimyasal sızıntı meydana gelmiş, bundan dolayı halka kapalı yerlerde kalmaları ve klimaları kapatmaları uyarısı yapılmıştı.

Daha erken saatlerde tesisin sahibi olan şirket, burada patlama yaşanmasının ve ardından yangın çıkmasının beklendiğini açıklamıştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler