HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Dışişleri'nden 'Türkiye'ye vize şoku' iddiasına yanıt

Dışişleri kaynakları, ABD’nin vize kararı sonrası bazı Schengen ülkelerinin de benzer uygulamaya geçtiği iddialarını yalanladı. Dışişleri'nden vize açıklaması Sosyal medyada dolaşan bazı mesajlarda Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, Avusturya, İtalya, Hollanda ve Fransa’nın, ABD’nin vize kararından sonra Türkiye’nin vize başvurularını durdurma yoluna gittiği veya başvuruların sonuçlanma süresini uzattığı iddiaları yer alıyor.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, ABD'nin vize kararı sonrası bazı Schengen ülkelerinin de benzer uygulamaya geçtiği iddialarının doğru olmadığını ve bu iddianın sözkonusu ülkelerce reddedildiğini belirterek bu ülkelerin vize uygulamalarının sorunsuz sürdüğünü kaydetti.

Bugün sosyal medyada ve basında yer alan haberlerde ABD'nin Türkiye'deki misyonlarında göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya almasının ardından Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, Avusturya, İtalya, Hollanda ve Fransa'nın da Türkiye'deki vize başvurularını durdurma yolunu gittiği ya da başvuruların sonuçlanma süresini uzattığı belirtilmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KAYNAKLARI: SORUNSUZ OLARAK SÜRDÜRÜLÜYOR

Dışişleri Bakanlığı kaynakları bu çerçevede temas edilen Ankara'daki AB Delegasyonu, Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, İtalya, Hollanda ve Fransa büyükelçiliklerinin bunu kesin surette reddettiğini belirterek bu ülkelerin Türkiye'deki misyonlarındaki vize başvurularının olağan prosedür kapsamında sorunsuz olarak sürdürüldüğünü vurguladıkları kaydedildi.

ABD, İstanbul konsolosluğundaki bir çalışanının "FETÖ" soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından geçen hafta Türkiye'deki misyonlarında göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya almış; Türkiye bu adıma aynı şekilde karşılık vermişti.

HÜKÜMET'TEN VİZE KRİZİ AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk ve ABD heyetleri arasındaki vize görüşmesine ilişkin, "Ankara Büyükelçisi'nin bize göre eksik veya yanlış bilgilendirmesi sonucu ortaya çıkan bir sorunla Türkiye ile Amerika karşı karşıya. Ankara'da yapılan bu görüşme her iki tarafın olayın esası hakkında karşılıklı birbirini bilgilendirmeleri ve doğru verilerin paylaşılmasına yol açmıştır. Yapıcı olarak geçmiştir ve taraflar görüşme sonuçlarını hükümetlerine aktararak oradan yeni bir irade almak üzere ayrıldılar. Umarız ki kısa bir süre sonra bu sorun aşılır." dedi.


En Çok Aranan Haberler