HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: İngiltere, terör tehdidi seviyesini 'kritik'e çıkardı

İngiltere, ülkedeki terör tehdidi seviyesini en yüksek basamak olan "kritik"e çıkardı. İngiltere Başbakanı Theresa May, terör tehdidi seviyesinin yükseltildiğini, bunun yeni terör saldırılarının muhtemel olduğu anlamına geldiğini açıkladı. Londra polisinden yapılan açıklamada, kentte düzenlenecek kamuya açık bütün etkinliklerde güvenlik önlemlerinin gözden geçirileceği ve spor etkinliklerinde yer alacak silahlı polis sayısının artırılacağı belirtildi.

İngiltere, ülkedeki terör tehdidi seviyesini en yüksek basamak olan "kritik"e çıkardı.

Manchester'da dün gerçekleşen saldırının ardından bir açıklama daha yapan İngiltere Başbakanı Theresa May, terör tehdidi seviyesinin yükseltildiğini, bunun yeni terör saldırılarının muhtemel olduğu anlamına geldiğini açıkladı.

May ayrıca, ülke içerisindeki terör tehdidine karşı, askeri kuvvetlerin de polisle birlikte görev yapacağını açıkladı.

İngiltere’nin Manchester kentinde dün meydana gelen terör saldırısının ardından başkent Londra’da güvenlik önlemlerinin artırılacağı bildirildi.

Londra polisinden yapılan açıklamada, kentte düzenlenecek kamuya açık bütün etkinliklerde güvenlik önlemlerinin gözden geçirileceği ve spor etkinliklerinde yer alacak silahlı polis sayısının artırılacağı belirtildi.

Bu kapsamda hafta sonu yapılacak FA Cup final maçının oynanacağı Wembley stadındaki önlemlerin de gözden geçirileceği ifade edildi. Wembley Stadı'ndaki maçta Arsenal ile Chelsea karşı karşıya gelecek. (AA)

İngiltere'nin Manchester kentinde 22 kişinin öldüğü bombalı saldırının ardından terör tehdit düzeyini en yüksek noktaya çıkaran hükümet, ülkedeki önemli yerlerin güvenliğini askerlere vermeye hazırlanıyor.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Polis dün yaptığı açıklamada, önceki gece meydana gelen saldırının sorumlusunun 22 yaşında, İngiltere doğumlu Salman Abedi olduğuna inandıklarını açıkladı.

Amerikan güvenlik kaynaklarının İngiliz istihbaratından edindikleri bilgiye göre anne-babası Libyalı olan Abedi, Manchester'da doğmuş.

Terör tehdidini en yüksek aşama olan "kritik" düzeyine çıkartan başbakan Theresa May, her an yeni bir saldırı olabileceğini söyledi.

May'in kalabalık bir konser salonunun çıkışında meydana gelen patlamanın daha büyük bir grupla bağlantılı olabileceğini söylemesi, İngiltere'de 8 Haziran'a yapılacak genel seçim öncesi güvenlik önlemlerinin daha da artırılacağının işareti oldu.

Tehdit değerlendirmesini yapan bağımsız bir kurul, 2007 yılından bu yana ilk kez bu düzeyin "ciddi"den "kritik" aşamasına yükseltilmesini hükümete tavsiye etti.

MAY: YENİ BİR SALDIRI HER AN GERÇEKLEŞEBİLİR

Kriz mukabele kuruluyla dün yaptığı toplantıdan sonra konuşan May, "Bu demektir ki komitenin değerlendirmesi, sadece yeni bir saldırının muhtemel olmasının ötesinde, yeni bir saldırının her an gerçekleşebileceği yönündendir" dedi.

May televizyondan yayınlanan açıklamasında, "Önemli noktaların korunmasında görevli polislerin yerine silahlı kuvvetler yerleştirilecek... Konser ve spor karşılaşmaları gibi bazı programlarda da askeri personelin konuşlandırıldığını göreceksiniz" dedi.

İngiltere'nin en üst düzeyli terörle mücadele yetkilisi Mark Rowley, bu tür programların ancak yeterli güvenlik sağlandığında yapılacağını ve tehdit düzeyinin yükseltilmesinin bir ön önlem olarak alınmış bir karar olduğunu söyledi.

The Times gazetesinin haberine göre saldırgan Abedi yakın zamanda, Libya'dan İngiltere'ye dönmüş ve Amerikalı yetkililere göre Londra'dan Manchester'a trenle gitmiş.

Saldırgan el yapımı bir bombayı, Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin konserinin bitiminden sonra çoğu genç kızlardan oluşan kalabalığın dağılması sırasında infilak ettirdiği biliniyor.

İslam Devleti örgütü, saldırıyı üstlendiği duyurusunda, eylemin "Haçlılara" karşı yapılmış bir intikam saldırısı olduğunu söyledi. Ancak açıklamada, olayın gerçekleşmesiyle çelişen bazı noktalar bulunuyor.


En Çok Aranan Haberler