HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: İngiltere'nin başkenti Londra'da terör saldırısı!

İngiltere'nin başkenti Londra'da minibüs yayaların arasına daldı. Son dakika habere göre, saldırıda, en az 6 kişi öldü, 30'dan fazla kişi yaralandı. İngiliz polisi, 3 ayrı noktada saldırı olduğunu ve müdahale edildiğini duyurdu. İngiliz basınından geçen bilgilere göre, 3 saldırgan öldürüldü. Olayların ardından İngiltere Başbakanı Theresa May, "Olayı terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra, 3 saldırıyla sarsıldı. Son dakika habere göre, İngiliz polisi, başkent Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü, Borough Pazarı ve Vauxhall'da yaşanan olaylara müdahale edildiğini bildirdi. Olaylarda en az 6 kişi öldü, 30'dan fazla kişi yaralandı. Olaya ilişkin 3 saldırganın öldürüldü.

Polisten yapılan açıklamada, ekiplerin, yerel saatle 22.08'de (TSİ 00.08) Londra Köprüsü'nde seyahat halinde olan bir aracın kaldırımdaki yayalara çarpması yönünde alınan ihbarlarla ilgilendiği ifade edildi. Açıklamada, polis memurlarının ayrıca Borough Pazarı'nda bıçaklama yaşandığı yönündeki ihbarlarla ilgilendiği belirtilerek, "Silahlı polisler olaya müdahale ederken ateş de açıldı. Yetkililer şimdi de Vauxhall bölgesindeki başka bir olayla ilgileniyor." bilgisi aktarıldı. Londra halkının "sakin ama aynı zamanda dikkati olması" istenilen açıklamada, olayların detaylarına ilişkin bir bildirimde bulunulmadı. Acil Servis Hizmetleri, London Bridge ve civarındaki bölgelere yaklaşılmaması çağrısında bulundu.

THERESA MAY: TERÖR SALDIRISI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Olayla ilgili bilgi aldıktan sonra kısa bir açıklamada bulunan İngiltere Başbakanı Theresa May, "Olay terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz" dedi. May, yarın sabah acil güvenlik toplantısı yapacak.

ABD Başkanı Trump'ın da danışmanlarından olaya dair bilgi aldığı öğrenildi. Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "İngiltere'nin yanındayız" mesajı verdi.

BEYAZ BİR MİNİBÜS YAYALARIN ÜSTÜNE DİREKSİYON KIRDI

Olay sırasında köprüde olan BBC muhabiri Holly Jones, bir erkeğin kullandığı aracın saatte yaklaşık 80 kilometre hızla kaldırımdaki yayalara daldığı bilgisini verdi. BBC'ye konuşan bir kadın görgü tanığı ise, beyaz bir minibüsün yayaların üstüne direksiyon kırdığını ve en az beş veya altı insana çarptığını söyledi. Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada da, "Londra Köprüsü'nde yaşanan olaya müdahale ediliyor. Lütfen bölgeye gitmeyiniz." uyarısı yapıldı. Londra Ulaşım Kurumundan (TFL) yapılan açıklamada ise "polisin ilgilendiği büyük bir olay" sebebiyle köprünün trafiğe kapatıldığı aktarıldı.

İKİNCİ BİR OLAY DAHA YAŞANDI

Londra polisi, bu olayın hemen ardından, Londra Köprüsü'nün 500 metre uzaklığında bulunan 'Borough Market' bölgesinde de bir olay yaşandığını açıkladı. İkinci olayın detayları hakkında bilgi verilmezken, ilk saldırının ardından kaçan beyaz minibüsün Borough Market bölgesinde yine kalabalığın arasına daldığı iddia edildi. İkinci olayın yaşandığı bölgede silah seslerinin duyulduğu, çevrede bıçaklanan birden çok kurbanın bulunduğu kaydedildi.

LONDRA POLİSİ: ÜÇÜNCÜ OLAY BAĞLANTILI DEĞİL

Emniyet yetkilileri, Londra Köprüsü yakınlarındaki Vauxhall bölgesinde üçüncü bir olayın daha yaşandığını, olaya polis ekiplerinin müdahale ettiğini duyurmuştu. Fakat daha sonra yapılan açıklamada üçüncü olayın ilk iki saldıyla bağlantılı olmadığı bilgisi verildi.

İNGİLTERE'Yİ SARSAN 2 TERÖR SALDIRISI

22 Mayıs'ta İngiltere'nin Manchester şehrinde bombalı saldırı meydana gelmişti. Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin Dangerous Woman Tour kapsamında Manchester Arena'da verdiği konserin ardından gerçekleşen saldırıda saldırgan dahil 23 kişi öldü, 59 kişi yaralandı. Saldırıyı 22 yaşındaki Libya asıllı Britanyalı Salman Abedi düzenlediği ortaya çıktı.

Londra'da 22 Mart'ta da Westminster Köprüsü'nde benzer bir olay yaşanmıştı. Ülke siyasetinin merkezi ve turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Westminster bölgesinde meydana gelen olayda, Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, kiralık aracını, Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosu'nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu.

LONDRA'DA TURİSTLERİN YOĞUN OLDUĞU YER

Londra Köprüsü, özellikle kenti ziyaret eden turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerin arasında yer alıyor. Köprü, tarihi Tower Bridge Köprüsü'nün yanında bulunmasından dolayı, tarihi köprüyü fotoğraflamak isteyenlerin uğrak yerleri arasında.


En Çok Aranan Haberler