HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! 'İran saldırılarını IŞİD üstlendi'

İran haber ajanslarının son dakika haberine göre İran parlamentosunda silah sesleri duyulduğu belirtildi. İranlı milletvekili Elias Hazrati, 3 silahlı saldırganın 2 kişiyi yaraladığını belirtirken, bir yetkili saldırganlardan birinin tutuklandığını belirtti. Ayrıca Humeyni’nin türbesinin önünde de yaralılar olduğu bildirildi. Reuters kısa süre önce de İran parlamentosunda koruma görevlilerine ateş açıldığını bildirmişti. AFP İran'daki saldırıları IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.

İran basınına göre Humeyni'nin türbesi önünde de silah sesleri duyuldu. Fars ve Mehr ajansları İran parlamentosunda silah sesleri duyulduğunu bildirdi. İran Meclisi'ne giren 3 kişi ateş açtı, olayda 1 koruma ve 2 kişi hayatını kaybetti. Saldırganlar yakalandı.

EN AZ 12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 39 KİŞİ YARALANDI

İran'daki saldırılara ilişkin son bilgilere göre, toplamda en az 12 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor, 39 kişi ise yaralandı.

MECLİS'TEKİ 4 SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

İlk açıklamalar göre saldırganların sayısı 3 olarak açıklanırken, İran'la ilgili son dakika haberlerine göre 4 saldırgan olduğu ve parlamentodaki bir binada tutuldukları ifade ediliyordu. İran devlet televizyonu IRIB, bugün parlamento binasına saldırı düzenleyen dört saldırganın öldürüldüğünü ve saldırının sona erdiğini bildirdi.

Haberde, "Güvenlik güçleri binada bomba olup olmadığını kontrol ediyorlar ve binayı boşaltıyorlar" denildi.

AFP: HER İKİ SALDIRIYI DA IŞİD ÜSTLENDİ

AFP, İran'daki saldırıları Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) üstlendiğini duyurdu ancak İran'dan resmi olarak henüz bir açıklama gelmedi.

IŞİD'e ait olduğu bilinen sosyal medya hesabında, "Tahran'ın merkezindeki Meclis ve Humeyni Türbesi saldırısını İslam devleti savaşçıları yaptı" ifadesi kullanıldı.

IŞİD'İN İRAN'DAKİ 'İLK SALDIRISI'

İdddianın doğrulanması durumunda, bu sabahki saldırılar, söz konusu terör örgütünün İran'da düzenlediği ilk eylem olacak...

TASNİM HABER AJANSI: MECLİS'TE 4 ÖLÜ, 4 KİŞİ REHİN

Çatışmada 7 kişinin öldüğü 4 kişininse rehin alındığı bildirildi. Tasnim Haber Ajansı, İran Meclisi güvenlik güçleriyle çatışmaya giren kişinin kimliğinin henüz belli olmadığını ve çatışmanın sürdüğünü duyurdu.

IŞİD'İN SÖZDE HABER AJANSI, SALDIRIDAN GÖRÜNTÜ YAYINLADI

IŞİD'in 'haber ajansı' Amaq, terör saldırısının hedefi olan İran parlamentosunun içinde çekilen bir görüntü yayınladı. Görüntüde, bir kişinin yerde yattığı görüldü:

SALDIRGANLARDAN BİRİ KADIN

İran basınının servis ettiği bilgilere göre, kendini patlatan eylemcinin kadın olduğu belirtildi.

Reuters haber ajansı ise İran parlamentosundaki saldırganın üzerindeki bombalı yelekle intihar saldırısı gerçekleştiğini duyurdu.

Ajans, Tahran Milletvekili İlyas Hezreti'nin 2 kişinin kalaşnikof ve bir kişinin de tabancayla saldırdığını açıkladığını duyurdu.

PRESS TV: SALDIRGANLARDAN BİRİ SİYANÜR İÇİP İNTİHAR ETTİ

Press Tv'den geçen son dakika haberine göre ise saldırganlardan biri siyanür içerek intihar etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İRAN İÇİN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, İran'daki kanlı saldırıyı kınadı. Dışişleri'nden yapılan taziye açıklamasında "Bu sabah saatlerinde Tahran'da İran İslami Danışma Meclisi ile İmam Humeyni Türbesi'ne yönelik terör saldırıları düzenlendiği, saldırılarda hayatını kaybedenler ve yaralılar olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıları kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, yakınları başta olmak üzere İran halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

'SALDIRIDA ÖLEN İKİ KİŞİ DE MİLLETVEKİLİ' İDDİASI

Sputnik Haber Ajansı'nın abonelerine servis ettiği haberde ise söz konusu saldırıda yaralanan iki kişinin de milletvekili olduğu ileri sürüldü. Tahran Milletvekili İlyas Hezreti saldırganlardan ikisinin kalaşnikof, birinin ise tabanca taşıdığını açıkladı.

Saldırının neden gerçekleştiğine dair henüz net bir bilgi yok.

5 YARALI VAR!

İran parlamentosundan silah sesleri gelmeye devam ediyor, bir koruma görevlisi yaralandığı aktarıldı. Tasnim haber ajansı ise 3 silahlı kişinin 5 kişiyi yaraladığı bilgisini paylaştı. Fars haber ajansı ise erkek bir saldırganın kaçtığını öne sürdü.

Bu arada Tasnim ajansı, saldırganın tutuklandığına yönelik haberler olduğunu, ancak bu haberlerin hiçbir yetkili tarafından doğrulanmadığını aktardı.

İran merkezli Tasnim haber ajansı meclisin içinde bazı kişilerin rehin alındığını ve silahlı çatışmanın hâlâ devam ettiğini söylüyor.

HUMEYNİ TÜRBESİ ÖNÜNDE DE SİLAH SESLERİ DUYULDU

Bu arada Humeyni'nin türbesi önünde de silah seslerinin duyulduğu öğrenildi.

TÜRBE ÖNÜNDE YARALILAR VAR

İran devlet televizyonu, Ayetullah Humeyni'nin türbesi önünde silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda yaralananlar olduğu bildirildi.

Öte yandan Anadolu Ajansı İran muhabiri Mustafa Melih Ahıshalı, “İran devrim lideri Humeyni’nin türbesinin bulunduğu noktada da bazı olaylar olduğu ve yaralıların bulunduğu bilgisi geliyor” dedi. Tasnim haber ajansı, Humeyni türbesinin önünde yaralılar olduğunu aktardı.

'KENDİNİ PATLATTI' İDDİASI

AFP ve Mehr haber ajansı, Humeyni türbesine saldıran üç kişiden ikisinin gözaltına alındığını, üçüncü saldırganın 'intihar yeleğini' infilak ettirdiğini duyurdu. Olayda toplamda, 1 ölü, 5 yaralı olduğu ifade ediliyor.


En Çok Aranan Haberler