HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barcelona'da terör saldırısı: 13 ölü 100'den fazla yaralı! Saldırıyı IŞİD üstlendi

İspanya'da terör paniği! Barcelona'da bir beyaz renkli minibüs kalabalığın arasına daldı. Minibüsün kalabalığın arasına dalmasından sonra ikinci bir saldırı daha gerçekleşti. Silahlı iki kişi bir restorana girerek ateş açtı. Katalan hükümeti saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 100 kişinin de yaralandığını açıkladı. İspanyol basınında saldırgana ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf yayınlandı.Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

İspanya çifte terör saldırısının şokunu yaşıyor. Uluslararası ajanslardan gelen son dakika haberine göre Barcelona'da bir araç yayaların arasına daldı. 13 kişinin öldüğü olayda çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtilirken, saldırının gerçekleştirildiği aracın sürücüsü ve araçtaki ikinci saldırgan kaçtı. Kaçan saldırganlar bir Türk restoranına girdi. Las Ramblas bölgesinde bulunanlar Twitter hesaplarından silah sesleri duyduklarını paylaşıyorlar. Saldırının ardından çıkan çatışmada bir saldırganın öldürüldüğü duyuruldu. Olayla ilgili iki şüpheli yakalandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

1 OTOMOBİL 3 POLİSE ÇARPTI

Barcelona’da bir otomobil 3 polise çarptı Eleconomista.es, Barcelona’da bir otomobilin 3 polise çarptığını, ancak bu olayın daha önce kentin merkezinde yaşanan terör olayı ile ilgili olup olmadığının bilinmediğini yazdı.

YENİ SALDIRI İHTİMALİ

Barcelona’daki saldırının görgü tanıklarından Yunus Emre Erbaş, CNN Türk’e verdiği bilgilerde Barcelona yerel basınının ikinci bir minibüs ihtimalinden bahsettiğini belirtti. Yerel basının polis kaynaklarına dayandırdığı habere göre, saldırıyı gerçekleştiren beyaz minibüs dışında İkinci bir minibüs daha kiralanmış ve saldırı ihtimali bulunuyor.

METRO VE TREN İSTASYONLARI KAPATILDI

Bölgedeki metro ve tren istasyonları kapatıldı.

Barcelona polisinin çevredekileri bölgeden uzak durmaları konusunda uyardığı belirtildi. Polisin Las Ramblas bulvarı yakınlarındaki metro ve tren istasyonlarının kapatılmasını talep ettiği aktarıldı.

Barcelona polisinin çevredekileri bölgeden uzak durmaları konusunda uyardığı belirtildi.

Saldırganın kullandığı belirtilen minibüs

İKİNCİ SALDIRI! SİLAHLI SALDIRGANLAR TÜRK RESTORANA GİRDİ

El Pais'e konuşan polis kaynaklarına göre, kentin en ünlü alışveriş caddelerinden La Rambla'da yayalara yönelik terör saldırısını gerçekleştiren kişiler, ardından yakınlardaki El Raval semtinde bir bar-restorana daldılar.

İspanyol medyasında, silahlı iki kişinin buradaki müşterileri rehin aldığı ve polislerin mekanı kuşattığı belirtiliyor.

Bu bölgede bulunanlar Twitter hesaplarından silah sesleri duyduklarını paylaşıyorlar.

CNN Türk'e konuşan Abdullah Ağar bu restoranın bir Türk restoranı olduğunu ve saldırının DEAŞ izleri taşıdığını söyledi.

BAŞBAKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

İspanya Başbakanı Rajoy, olayın ardından yaptığı açıklamada tüm yetkililerle iletişim içinde olduğunu açıkladı.

BİR ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Barcelona'daki terör saldırısının bir şüphelisi, İspanyol polisi tarafından tutuklandı. Kimliği açıklanmayan şüphelinin polis aracına götürüldüğü anların görüntüsü, sosyal medyada yayınlandı.

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ

Barcelona’da bir minibüsün kalabalığın arasına dalmasından sonra iki silahlı kişinin bir restorana girdiği duyuruldu. Barcelona'daki iki terör saldırısının ardından Türkiye'den de kınama mesajları yayınlandı.

Saldırıların ardından Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Twitter'dan yaptığı açıklamada, 'Bu alçakça terör eylemini güçlü bir şekilde kınıyoruz. Ve İspanya ile dayanışma içerisindeyiz. Düşüncelerimiz ve dualarımız Barcelona ile." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan da şu açıklama yapıldı:

“Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha ortaya seren ve tüm insanlığı hedef alan bu menfur saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Dostumuz ve müttefikimiz İspanya’yla terörizme karşı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu ve gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz.”

RUSYA'NIN BARCELONA BAŞKONSOLOSLUĞU: ARAŞTIRIYORUZ

Rusya’nın Barcelona Başkonsolosluğu, kalabalığın arasına dalan minibüs olayının mağdurları arasında Rus vatandaşların olup olmadığının araştırıldığını aktardı. Sputnik’e konuşan Barcelona nöbetçi konsolosu Stanislav Petruniçev, “Şimdilik ulaşan herhangi bir bilgi yok, mağdurların arasında Rusya vatandaşlarının olup olmadığını araştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

KATALAN İÇİŞLERİ BAKANI: ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Katalonya İçişleri Bakanı Joaquim Forn Chiariello yaptığı açıklamada, saldırıda ağır yaralanan kişi sayısının fazla olması nedeniyle ölü sayısının artabileceğini ifade etti. Katalonya polisinin yaptığı açıklamada 1 kişinin öldüğü, 10'u ağır 32 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Yerel medyaya göre ise ölü sayısı an itibarıyla 13 olarak biliniyor.

SALDIRGANIN FOTOĞRAFI YAYINLANDI

Olay yerinde saldırgana ait olduğu düşünülen Fas asıllı bir İspanyol vatandaşına ait bir pasaport bulundu. Adının Driss Oukabir olduğu öne sürülen saldırgana ait olduğu iddiasıyla paylaşılan fotoğraf sosyal medyada ve televizyon kanallarında yayınlandı:

BİR MİNİBÜS DAHA BULUNDU

Barcelona'daki minibüslü saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler tarafından kullanıldığı belirtilen bir başka minibüs daha bulundu. Yetkililer, saldırıda kullanılan beyaz minibüsün Fiat model ve 7083 JWD plakalı olduğunu kaydetti.

DÜNYA LİDERLERİNDEN TEPKİLER

PUTİN’DEN İSPANYA KRALI’NA BARCELONA TAZİYESİ

İspanya'nın en büyük 2. şehri Barcelona'da gerçekleşen ve 13 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarına ilişkin, başta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmak üzere çok sayıda ülke liderinden açıklamalar yapıldı. Putin 'Barcelona tarihinin en kanlı saldırısı' dediği olay nedeniyle taziyelerini dile getirdiği açıklamasında, "Yaşananlar bir kez daha terör güçlerine karşı tavizsiz mücadelede tüm dünya toplumun çabalarını gerçekten birleştirmesi gerektiğini teyit ediyor" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ise, "Barcelona'daki saldırıyı kınıyoruz ve yardım için elimizden geleni yapmaya hazırız. Güçlü olun, sizi seviyoruz" dedi.


En Çok Aranan Haberler