HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Londra metrosunda patlama

İngiltere'nin başkenti Londra'da Parsons Green metro istasyonunda patlama meydana geldi. Bölgeden gelen son dakika haberlerine göre, olay yerinde en az 20 yaralı olduğu belirtiliyor. Reuters'in haberine göre terörle mücadele kaynakları olayın 'terörizm' olarak değerlendirildiğini aktarırken, İngiliz haber sitesi Mail Online, patlamanın 'el yapımı patlayıcı cihaz' ile gerçekleştirildiğini öne sürdü. Olay yerinde patlamamış ikinci bir bombanın da etkisiz hale getirildiği iddia ediliyor.

İngiltere'den gelen son dakika haberlerine göre, Londra metro istasyonunda patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği ifade edilirken, yeraltı metrosunda bulunan bir beyaz kovanın patlaması sonucunda insanların yüzünde yanıklar oluştuğu aktarıldı. Çıkan panik nedeniyle bazı kişilerin birbirini ezerek izdihama sebep olduğu açıklandı.

Twitter'da paylaşılan bir fotoğrafta yanmış bir kova görülüyor. Londra itfaiyesi olayın Parsons Green istasyonunda gerçekleştiğini açıkladı.

Londra metrosunu günde ortalama 5 milyon kişi kullanıyor. Görgü tanıklarına göre yolcular vagondan dışarı çıkmaya çalışırlarken bir alev topu vagon boyunca ilerledi.

Sosyal medyada olayla ilgili paylaşım yapan kişiler, trende büyük panik yaşandığını ifade etti. Reuters'a konuşan bir kadın, olay sonrası çıkan izdihamda yaralandığını söyledi.

Londra Ambulans Servisi "Yaralanmaların gerekçesini ve ciddiyetini değerlendirme aşamasındayız. Buna öncelik veriyoruz" ifadesini kullandı. Patlamanın olduğu yere tehlikeli bölge müdahale ekibi gönderildi.

Olay yerinde yaklaşık 50 itfaiye erinin görev yaptığı ifade edildi. Çıkan panik nedeniyle bazı kişilerin birbirini ezerek izdihama sebep olduğu açıklandı. Polis, halktan olay bölgesinden uzak durmasını istedi.

Sky News kanalı, İngiliz terörle mücadele birimlerinin olayı incelediğini duyurdu. İngiltere Başbakanı Theresa May'ın patlamaya ilişkin düzenli olarak bilgi aldığı ifade edildi. Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, olayın terör eylemi olduğuna yönelik bulguların artmasının ardından "Terör bizi asla yıkamaz" açıklamasında bulundu.

Peter Crowley isimli bir Twitter kullanıcısı Londra'daki patlamada oluşan alev topu nedeniyle başındaki yanıkları paylaştı.

Olay sonrası patlamanın olduğu vagonda çekilen fotoğrafta, yanan bir kovanın içindeki kablolar dikkat çekti.


En Çok Aranan Haberler