HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Londra'daki terör saldırısını IŞİD üstlendi

Terör örgütü IŞİD, Londra'da 7 kişinin öldüğü ve 48 kişinin yaralandığı saldırıları üstlendi. Londra Köprüsü ve yakınındaki Borough Pazarı’nda dün gece terör saldırıları düzenlenmişti. Söz konusu saldırılarla ilgili açıklama yapan Londra polisi, köprü üzerinde yayaları ezen minibüsün daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarına yöneldiğini, burada araçtan çıkan 3 saldırganın çevrede bulunanları bıçakladığını açıklamıştı.

Terör örgütü IŞİD, web sayfasında İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen terör saldırısını üstlendiğini açıkladı.

Öte yandan Sputnik'te yer alan habere göre de IŞİD, ramazan ayında daha çok saldırı gerçekleştirilmesi için 'yalnız kurt' adı verilen örgüt sempatizanlarına da çağrıda bulundu.

12 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan Londra'nın doğusundaki Barking ilçesinde birkaç adrese yapılan baskınlarda polis, 12 kişiyi gözaltına aldı. Londra Emniyet Müdürlüğü, güvenlik güçlerinin Doğu Londra'da belirlenen adreslerde arama yapıldığını ve soruşturmanın hızlı bir biçimde devam edeceğini açıkladı.

Londra Köprüsü ve Borough Market'deki saldırılarda hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken ölenlerin arasında bir Kanada ve bir Fransız vatandaşı olduğu belirtiliyor.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau bir Kanada vatandaşının olayda hayatını kaybettiğini doğrularken Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian bir Fransız vatandaşının hayatını kaybedenlerin arasında olduğunu 7 Fransız vatandaşının da yaralandığını söyledi.

21 YARALININ DURUMU AĞIR

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi de toplam 5 hastanede 38 kişinin tedavi altında olduğunu, bunlardan 21'inin durumunun ciddiyetini koruduğunu açıkladı.

Almanya İçişleri Bakanlığı, iki Alman vatandaşının yaralandığını, İspanya Büyükelçiliği bir İspanyol vatandaşının hafif yaralandığını bildirirken yaralılar arasında iki Avustralya'nın da olduğu belirtildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Londra Köprüsü ve yakınındaki Borough Pazarı’nda Cumartesi günü yerel saatle 22.00 civarında gerçekleşen saldırıda köprü üzerinde yayaları ezen bir minibüs, daha sonra köprünün güney ucundaki Borough Pazarı'na yönelmiş, burada araçtan inen 3 saldırgan çevredekileri bıçaklamıştı.

Saldırganların bomba düzeneğini andıran yelekler giydiği ancak bunların gerçek değil halkta panik yaratmaya dönük olduğunun anlaşıldığı kaydedilmişti. Saldırganlar, polisin açtığı ateşle öldürülmüştü.

Önceki hafta Manchester kentinde düzenlenen, 22 kişinin öldüğü intihar saldırısının ardından ülkede terör tehdit seviyesi en üst basamak olan "kritik"e çıkarılmıştı. Bir hafta süreyle bu basamakta tutulan tehdit seviyesi geçen hafta cumartesi günü eski düzeyi "ciddi"ye çekilmişti.

İngiliz güvenlik sistemi içinde “kritik” seviyesi muhtemel bir saldırıya ilişkin somut istihbarat ve göstergeler bulunduğunu, “ciddi” ise böyle bir istihbarat bulunmamakla birlikte her an bir saldırının gerçekleşebileceğini gösteriyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler