HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Manchester Arena'da patlama: 22 ölü, 50'den fazla yaralı

İngiltere’nin Manchester kentinde, Manchester Arena’da gerçekleştirilen Ariana Grande konserinin bitiminde patlama oldu. İngiliz polisi, patlamada 22 kişinin öldüğünü, 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Ölenlerin çoğunun 13-18 yaş aralığında olduğu iddia edildi. İngiltere Başbakanı May, ilk açıklamasında "Bu korkunç bir terör saldırısı" ifadesini kullandı. May, seçim çalışmalarını da askıya aldı. Olayın konser alanı dışındaki halka açık bölümde meydana geldiği belirtildi.

İngiltere'nin Manchester kentinde bir konser salonunda patlama yerel saat ile 22.35 (TSİ 00.35)'te meydana geldi. Kentin kuzeyindeki Manchester Arena konser salonunda ABD'li müzisyen Ariana Grande'nin konserinin bitiminde patlama yaşandı ve salondakiler tahliye edildi.

İNGİLİZ POLİSİ: 22 ÖLÜ, 50'DEN FAZLA YARALI

İngiliz polisi, patlamada 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

İlerleyen saatlerde, saldırı ile ilgili basına açıklama yapan Manchester polisi ise saldırının bir erkek tarafından düzenlendiğini duyurdu.

İNGİLİZ POLİSİNDEN SON DAKİKA AÇIKLAMA: saldIRGANIN ERKEK OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

İngiliz polisi, saldırganın tek başına mı yoksa bir örgüte bağlı olarak mı hareket ettiğinin araştırıldığını açıkladı.

İngiliz polisi Manchester'daki bir konser alanında dün gece 22 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın bombalı intihar saldırısı sonucu meydana geldiğini ve ölenler arasında çocukların da olduğunu açıkladı.

Manchester polis müdürü Ian Hopkins, "Şu aşamada gece yapılan saldırının bir erkek saldırgan tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyoruz... Önceliğimiz tek başına mı yoksa örgütlü olarak mı yaptığını belirlemektir" dedi.

Hopkins, "Saldırganın konser alanında öldüğünü teyit edebilirim. Saldırganın taşıdığı ev yapımı patlayıcı cihazın infilak ettirmesi sonucu bu katliamı yaşadık" dedi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY: TERÖR SALDIRISI

İngiltere Başbakanı Theresa May, gerçekleşen patlamaları "korkunç bir terör saldırısı" olarak nitelendirdi. May açıklamasında, patlamanın ayrıntılarını belirlemek için çalıştıklarını belirtti. May, olay nedeniyle seçim çalışmalarını da durdurdu.

Binlerce kişi panik halinde binayı terk etti.

Düşüncelerinin olayın kurbanları ve bundan etkilenenlerin aileleriyle olduğunu vurgulayan May, "Polisin korkunç bir terör saldırısı olarak gördüğü olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz" bilgisini paylaştı. İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de olayla ilgili "korkunç" nitelemesinde bulunarak "Düşüncelerim olaydan etkilenenler ve acil durum ekipleriyle birlikte" ifadesini aktardı.

ŞARKICI GRANDE'DEN İLK MESAJ: YIKILDIM!

ABD'li şarkıcı Ariana Grande, saldırıyla ilgili kişisel Twitter hesabından mesaj yayınladı. Grande, mesajında "Yıkıldım, bu üzünyü kalbimin en derininde hissediyorum. Çok ama çok üzgünüm, söyleyecek bir şey bulamıyorum" diyerek üzüntüsünü ifade etti.

SEÇİM ÇALIŞMALARI ASKIYA ALINDI

Öte yandan, Başbakanlık kaynakları, May'in gelecek ay ülkede yapılacak erken genel seçim için yürüttüğü seçim kampanyasını askıya aldığını ve son gelişmelerle ilgili bugün gerçekleştirilecek acil kabine toplantısana başkanlık edeceğini duyurdu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ACİL TOPLANDI

İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda acil toplantı yapılıyor.

MANCHESTER'IN BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA: KORKUNÇ BİR GECEYDİ

Manchester'ın Belediye Başkanı Andy Burnham Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kalbim yakınlarını kaybedenlerle beraber, cesur acil servisimizi takdir ediyorum. Muhteşem şehrimiz için korkunç bir geceydi." dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: İNSANLAR KANLARLA KAPLIYDI

Independent'ta yer alan habere göre, bir görgü tanığı, "Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı. İnsanlar kanlarla kaplıydı, bazı insanlar kavga etmeye başladı. Oldukça korkutucuydu." dedi.

LONDRA'DAKİ ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Londra'daki ABD Büyükelçiliği, İngiltere'de yaşayan vatandaşlarını Büyükelçilik ile bağlantıya geçmeleri yönünde uyardı.

MANCHESTER ARENA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Manchester Arena'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, olayın konser alanının dışındaki halka açık alanda meydana geldiğini belirtti.

BOMBA İMHA EKİPLERİ OLAY YERİNDE

Bir diğer görgü tanığı Robert Tempkin "Herkes bağırıp çağırıyordu, kaçışıyordu. Yerde ceketler, cep telefonları vardı. Bazıları kan gördüklerini söylüyordu, bazılarıysa balon veya hoparlörün patladığını söyledi" dedi.

Manchester'da yayımlanan Evening Standart gazetesi muhabiri Scheerhout, Twitter hesabından bölgeye yakın Wysthenshawe hastanesindeki Acil Servis çalışanlarının 'çok sayıda yaralı beklediklerini' yazdı.

Guardian gazetesi muhabiri Frances Perrauding de sosyal medyada paylaştığı videoda, bomba imha ekiplerinin de bölgeye intikal ettiğini aktardı.

PATLAMA NEREDE GERÇEKLEŞTİ?

Patlamanın, konser biletlerinin satıldığı gişelere yakın bir alanda meydana geldiği düşünülüyor.

ŞÜPHELİ BİR DÜZENEK PATLATILDI

Manchester'da şüpheli bir düzenek bomba imha ekipleri tarafından kontrollü olarak patlatıldı.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KAPALI KONSER SALONU

Avrupa'nın en büyük kapalı konser salonu olan 21 bin kişilik Manchester Arena'da olayın terör saldırısı olma ihtimalinin güçlendiği belirtilirken ikinci seviye alarm duruma geçildi.

Konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferlerin askıya alındığı bildirildi.

Görgü tanıkları, büyük bir patlama sesi duyduklarını ve izleyicilerin panik halinde salondan çıktığını aktararak, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulansın gelip gittiğini ifade etti.

TWITTER'DA MANCHESTER HASHTAG'İ

Manchester'da patlama sonrası konser için şehirde bulunanlara evlerinin kapılarını açanlar Twitter'da #RoomforManchester (Manchester için Oda) etiketi paylaştı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler