HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Musul'da sivillere saldırı: Ölü ve yaralılar var

Musul'dan ayrılan sivillere saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 sivil öldü, 23 kişi de yaralandı. Öte yandan, Irak güvenlik güçleri, operasyonların devam ettiği ülkenin en büyük ikinci kenti Musul'da, IŞİD'in öldürdüğü onlarca sivilin gömüldüğü bir toplu mezar bulunduğunu açıkladı. 8 ay önce başlayan Musul harekâtında ise son aşamaya gelindiği belirtildi.

Son dakika! Musul'da sivillere saldırı: Ölü ve yaralılar var

Elindeki en büyük kent Musul'da gün gün eriyen terör örgütü IŞİD, bugün çatışma bölgesinin dışına çıkmak isteyenlere ateş açtı. Reuters haber ajansı, teröristlerin Zenceli Mahallesi’nden kaçmak isteyen Musulluları hedef aldığını ve saldırıda 7 kişinin öldüğünün, 23 kişinin yaralı olduğunu bildiriyor. Açıklama, Irak polisi tarafından yapıldı.

On binlerce sivili canlı kalkan olarak rehin tutan terör örgütü, daha önce kaçmayı deneyenleri keskin nişancı ateşiyle vuruyordu. Top saldırısı, bir ilk olma özelliği taşıyor.

Musul üstünde uçan savaş uçakları, günlerdir sivillerden yaya olarak kaçmalarını isteyen bildiriler atıyor. Birleşmiş Milletler, halihazırda 100 binden fazla sivilin IŞİD'in elindeki bölgede kurtarılmayı beklediğini açıkladı.

YENİ SALDIRI BEKLENİYOR

Eski Şehir bölgesinde yalnızca dört mahalleyi kontrol eden terör örgütüne karşı karadan ilerleyiş durdu, savaş uçakları bölgeyi bombardımana tutuyor.

Bomba yüklü araçlarla intihar saldırısı düzenleyerek kente tutunmaya çalışan teröristlere karşı yeni bir saldırı dalgası bekleniyor.

Irak ordusu, Cumartesi Sabahı teröristlerin kökünü kazımak için son büyük operasyona başladığını duyurmuştu. Kuşatma altındaki dört mahallede kalan terörist sayısının 1000'den az olduğu tahmin ediliyor.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler