HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! New York'ta patlama! Yaralılar var

Reuters haber ajansı, New York-Manhattan bölgesinde otobüs terminalinde patlama meydana geldiğini duyurdu. İtfaiyenin liman bölgesinde bir olaya müdahale ettiği aktarıldı. Canlı bomba olduğu iddia edilen 1 şüpheli yaralı olarak gözaltına alındı. New York polisi, patlamanın terör bağlantısı olduğunu ve amatör patlayıcı düzeneğiyle yapıldığını açıkladı. Uluslararası haber ajansları ve dünyanın en büyük yayın organları, gelişmeyi son dakika koduyla duyurdu.

New York polisi, Manhattan'da Times Meydanı yakınlarında sebebi henüz bilinmeyen bir patlama gerçekleştiğini duyurdu. Uluslararası haber ajansları ve dünyanın en büyük televizyonları, gelişmeyi anında son dakika olarak yayınladı.

CANLI BOMBA İDDİASI

4 kişinin yaralandığı patlamada Times Meydanı yakınlarındaki patlamada 1 şüphelinin de yaralı olarak gözaltına alındığı ve üzerinde el yapımı patlayıcı bulunduğu belirtildi. Öte yandan ikinci bir şüphelinin daha olduğu iddia edildi.

ŞÜPHELİ 20'Lİ YAŞLARDA

New York Polisine göre, Otobüs terminalindeki bombalı saldırının şüphelisi 20'li yaşlarda bir Bangladeşli. Zanlının Brooklyn'de ikamet ettiği de ifade edildi.

OLAY TERÖR BAĞLANTILI

New York Valisi, olayın başarısız bir terör saldırısı girişimi olduğunu açıkladı. New York polisi de, olayın terör bağlantılı olduğunu ve bir amatör patlayıcı düzeneğiyle yapıldığını açıkladı.

TRUMP'A BİLGİ VERİLDİ

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın patlamanın ardından bilgilendirildiğini açıkladı.

A,C VE E TERMİNALLERİNİN VE TREN HATLARININ BOŞALTILDIĞINI BİLDİRİLDİ

New York polisinin Twitter adresinden yapılan açıklamada "NYPD, 42. Cadde ile 8. Cadde'deki kaynağı bilinmeyen patlamaya müdahale ediyor. A, C ve E metro hatları tahliye ediliyor. Bu ön bilgidir. Daha fazla bilgi geldikçe paylaşacağız" dendi.

​Fox News'e konuşan görgü tanıkları da metroda hareket halindeyken 'yüksek bir patlama' sesi duyduklarını söyledi.

'İKİNCİ BOMBA DÜZENEĞİ' İDDİASI

New York kentinin yerel televizyonu WPIX ise, kaynaklara dayandırdığı haberinde gözaltına alınan şüphelinin metro tünelinde ikinci bir bomba düzeneği kurmuş olma olasılığından söz etti. Yapılan aramalarda şüpheli bir duruma rastlanmadı.

BORU TİPİ BOMBA

​ ABC News'e konuşan polis kaynakları otobüs terminalinin alt katındaki geçitte 'boru tipi bombanın' patlatılmış olabileceğini söyledi.

İŞTE PATLAMANIN OLDUĞU NOKTA

Patlamanın gerçekleştiği Port Authority otobüs terminali, Times Meydanı'na hayli yakın bir konumda, 42. Cadde ve Sekizinci Cadde'nin kesiştiği nokta.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler