HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Rusya'da bıçaklı saldırı: Çok sayıda yaralı var

Son dakika haberine göre, Rusya'da bıçaklı bir kişi etrafa saldırdı. Olayda 8 kişi yaralandı. Surgut kentinde çok sayıda kişiyi yaralayan saldırgan, polis ekipleri tarafından öldürüldü. Saldırı sonrasında Rus güvenlik güçleri bölgede güvenlik önlemlerini artırırken, olayın nedenine ilişkin soruşturma devam ediyor. Hatırlanacağı üzere İspanya'daki terör saldırısında 14 kişi hayatını kaybetmiş, dün de Finlandiya ve Almanya'da iki bıçaklı saldırı gerçekleşmişti.

Rusya Soruşturma Komitesi, Surgut şehrinde kimliği bilinmeyen bir kişinin, çevredekilere bıçakla saldırdığını ve 8 kişiyi yaraladığını bildirdi.

Olay yerel saatle 11.20'de (Moskova saatiyle 9.20) şehrin merkezinde yaşandı. Polisler hemen olay yerine geldiler ve saldırganı etkisiz hale getirdiler. Saldırganın polislere teslim olmak istemediği ve bu sebepten dolayı polisin ateş açmak zorunda kaldığı belirtildi.

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre, tüm yaralılar hastaneye kaldırıldı. 2 kişinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

Soruşturma Komitesi'nin olay yerinde çalışmalara başladığı ve saldırganın kimliğini belirlemeye çalıştığı belirtildi. Olay hakkında soruşturma açıldı.

FİNLANDİYA 'TERÖR SALDIRISI' DEDİ

Finlandiya Ulusal Soruşturma Bürosu'ndan yapılan açıklamada "Gece elde edilen bilgiler ışığında Turku'daki bıçaklı saldırı terör amaçlı cinayetler kapsamında inceleniyor" ifadesine yer verildi.

Polis saldırının failinin 18 yaşındaki bir Fas vatandaşı olduğunu açıkladı.

Turku kentindeki saldırının faili cuma günü iki kişiyi bıçaklayarak öldürmüş, sekiz kişiyi de yaralamıştı. Finlandiya polisi saldırganı bacaklarından vurarak durdurabilmiş ve gözaltına almıştı. Saldırgan daha sonra hastanede tedavi altına alınmıştı.

Finlandiya polisi cuma gecesi Turku kentinde bir eve baskın düzenlemiş ve beş kişiyi daha gözaltına almıştı. Soruşturmanın yetkililerinden Markus Laine, gözaltına alınan şahısların saldırganla irtibatlarının olduğunu kabul ettiklerini kaydetti. Söz konusu kişilerin saldırıyla bağlantılarının olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Saldırının ardından cumartesi günü ülke çapında bayraklar yarıya indirildi. Finlandiya polisi, bıçaklı saldırı sonrası Helsinki havalimanı ve metro istasyonlarında da güvenlik önlemlerini artırdı.

TERÖR İSPANYA'YI DA VURDU

İspanya'nın Barcelona kentinde bir minibüs kaldırımda yürüyen yayaları ezdi. 14 kişinin öldüğü saldırıda 100'den fazla kişi de yaralandı. Barcelona'da yaralanan Türk'ün kimliği de belli oldu. IŞİD'in üstlendiği olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, olayın 5 zanlısı öldürüldü. Ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

TÜRK İŞADAMI DA YARALANDI

Barcelona'daki saldırıda Türk işadamı Emre Eroğlu da yaralandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaralanan Türk işadamının durumunun iyi olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Eroğlu’nun ailesini telefonla arayarak sağlık durumuyla ilgili bilgilendirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Emre beyin durumunu yakınen takibi için Madrid Büyükelçiliğimiz ve Barcelona Başkonsolosluğumuza talimat verdim. Başkonsolosluk yetkilileri kendisine hastanede refakat etmektedir. Sağlık durumu iyi. Ayağındaki kırıktan ameliyat oldu” bilgisini paylaştı.

ZANLI 17 YAŞINDA

Polis kaynakları, saldırının zanlısının ismini Musa Oukabir olarak açıklarken, Fas ve İspanyol vatandaşı olan ve Girona kentine kayıtlı bulunan 17 yaşındaki zanlının aranmasına devam edildiğini ifade etti. Söz konusu kişinin erkek kardeşi İdris Oukabir'in de gözaltına alınan 3 şüpheliden biri olduğu ve şu anda sorgulandığı bildirildi.

ASIL HEDEF BOMBALI SALDIRI DÜZENLEMEKTİ

ispanya'nın Barcelona kentindeki terör saldırısının failleri aslında daha büyük bir eylem planlıyordu. Ancak bu planlarını hayata geçiremediler.

İspanyol polisinin açıklamasına göre, teröristler barcelona'ya 200 km uzaklıktaki Alcanar kentindeki bir evde patlayıcı imal ederken patlama oldu.

Planları bozulan teröristler, minibüs kiralayarak Barcelona'daki saldırıyı gerçekleştirdi.

Polis, Alcanar kentindeki evin saldırıların üzerindeki sır perdesini aralayacağını düşünüyor. (Ajanslar)

En Çok Aranan Haberler