HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Rusya'nın yeni Ankara Büyükelçisi belli oldu

Rusya'nın yeni Ankara Büyükelçisi belli oldu. A Haber'in haberine göre, Rusya'nın yeni Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerehov oldu. Rusya'nın yeni Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov oldu. Yerhov, İstanbul Başkonsolosu olarak görev yapıyordu. Yerhov ayrıca Suriye krizinin çözümü için 2015'te gerçekleştirilen Moskova görüşmelerinde de aktif rol almıştı. Yerhov, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu olarak görev yapıyordu. Aralık 2016'dan beri Rusya'nın Türkiye'de büyükelçisi bulunmuyordu.

Son dakika! Rusya'nın yeni Ankara Büyükelçisi belli oldu

Aleksey Yerhov, 2015 yılında Suriye krizinin çözümü için düzenlenen Moskova görüşmelerinde aktif rol almış, Suriye muhalefetinin temsilcileri ile bir dizi toplantı yapmıştı.

Yerhov, silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını kaybeden eski Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un yerine getirildi.

KARLOV, 19 ARALIK'TA SUİKASTE UĞRAYIP HAYATINI YİTİRMİŞTİ

2013 yılının Temmuz ayından itibaren Türkiye'de görev yapan Büyükelçi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016'da Ankara'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde katıldığı bir sergide silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti.

Karlov'a suikast düzenleyen kişi ise Mevlüt Mert Altıntaş adında Ankara'da görev yapan bir çevik kuvvet polisiydi. Suikastçı cinayetin ardından El Kaide'ye ait bir ilahiyi okumuş ve ardından da “Halep’i unutmayın” diye slogan atmıştı.

Özel Harekat polislerinin düzenlediği operasyonla saldırgan da sergi salonunda öldürülmüştü. Karlov'un ölümüne ilişkin FETÖ şüphesi dile getirilmiş ve Rusya'dan gelen özel bir ekip de Türk makamlarıyla birlikte soruşturmaya katılmıştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler