HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Suriye'den ABD'ye çok sert tepki

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamada, "ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde ordu kurma girişimi egemenliğimize küstahça bir saldırıdır" dendi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, "ABD’nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele gerekçesiyle PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG’ye bugüne kadar verdiği destekler ile bundan sonra atacağını ilan ettiği adımlar, dostluğa da, müttefikliğe de, model ortaklığa da, stratejik ortaklığa da sığmaz" dedi.

Son dakika... ABD öncülüğündeki Koalisyon, Suriye’nin kuzeyinde en büyük bileşenini terör örgütü PKK’nın kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) unsurlarından ‘sınır gücü’ kurma sürecinin başlatıldığını açıkladı.

Suriye'nin tepkisi ise sert oldu. Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamada, "ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde ordu kurma girişimi egemenliğimize küstahça bir saldırıdır" dendi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, "ABD’nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele gerekçesiyle PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG’ye bugüne kadar verdiği destekler ile bundan sonra atacağını ilan ettiği adımlar, dostluğa da, müttefikliğe de, model ortaklığa da, stratejik ortaklığa da sığmaz" dedi.

TÜRK DIŞİŞLERİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dışişleri Bakanlığı, "ABD’nin taahhütleriyle ve beyanatlarıyla çelişen şekilde PYD/YPG'yle iş birliğinin sürdürülmesi suretiyle ulusal güvenliğimizi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehlikeye atan bu tür girişimler asla kabul edilemez. Bu hatalı yaklaşımda ısrar edilmesini kınıyor ve Türkiye’nin ülkesine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedir olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da "Türkiye, ulusal çıkarları doğrultusunda güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edecektir. Bu çerçevede meşru hedef olan terör örgütlerine karşı yeri, zamanı ve şekli Türkiye tarafından belirlenmek üzere her tür müdahale hakkı mahfuzdur" değerlendirmesinde bulunmuştu.


En Çok Aranan Haberler