HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Yıldırım, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ile görüşmesini iptal etti

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bugün gerçekleştireceği görüşmesini iptal etti. Yıldırım'ın iptal gerekçesi ise 'programın yoğunluğu' olarak açıklandı.

Son dakika! Yıldırım, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ile görüşmesini iptal etti

Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşme planı olan Gabriel'in, Yıldırım ile olan görüşmesi iptal edildi.

Başbakanlık kaynakları, Yıldırım'ın program yoğunluğu nedeniyle Ankara'yı ziyaret eden Alman bakan ile yapılacak görüşmenin iptal edildiğini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel bugün Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya gelmiş, ardından iki mevkidaş basın toplantısı düzenlemişti.

GABRIEL'İN ZİYARETİNİN NEDENİ

Gabriel, Türkiye ziyaretinden önce yaptığı açıklamada, Türkiye temasının nedenini 'İncirlik Üssü tartışmaları ile başlayan gergin atmosferi değiştirmek ve ilişkileri olumlu yönde geliştirmek' olarak yorumlamıştı.

Basın toplantısında Çavuşoğlu, Almanya ile ilişkilerin her alanda daha iyi olması için çaba sarf ettiklerini ancak şu anda ikili ilişkileri, bölgesel işbirliğini olumsuz etkileyen bir atmosferin mevcut olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, Alman parlamenterlerin İncirlik ziyareti için de şartların şu anda uygun olmadığını ancak Konya'daki NATO üssüne ziyaretin mümkün olduğunu belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel bugün Türkiye'ye yapacağı ziyaret için, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için çaba göstereceğini söylemişti.

Alman parlamenterlerin İncirlik üssünde bulunan Alman askerlerini ziyaretine, Ankara'nın izin vermemesi, iki ülke arasındaki ilişkilerde gerginlik yaratırken, Almanya bu askerlerini başka bir ülkeye taşıma seçeneğini değerlendiriyor. Ürdün, Alman askerlerinin yerleştirileceği alternatif yer olarak değerlendiriliyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler