HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Sosyal medyada IŞİD kazanıyor'

Beyaz Saray'da düzenlenen 'terörle mücadele' zirvesinden çıkan önemli mesajlardan biri: IŞİD’e karşı yürütülen teknoloji savaşında başarı sağlanamadı.

'Sosyal medyada IŞİD kazanıyor'

60'dan fazla ülkenin temsil edildiği zirveye AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Avrupa Konseyi, Arap Ligi, Amerikan Devletleri Örgütü, İslam İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın da aralarında bulunduğu birçok kurumun genel sekreterleri de katıldı.

‘Yeni bir teknolojik mücadele başlıyor'

Zirvenin en önemli mesajlarından biri koalisyonun IŞİD'e karşı sosyal medyada yürütülen teknoloji savaşını kaybediyor olmasıydı.

Konferansın son günü bir konuşma yapan ABD Başkanı Barack Obama, "İslamla değil, İslam'ı çarpıtanlarla savaşta” olduklarının altını çizerek hoşgörü ve barışın sesinin özellikle internet ortamında yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Obama, IŞİD'in sosyal medyada giderek büyüyen propagandasına karşı Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte yeni bir proje başlattıklarını duyurdu.

Proje kapsamında bölgedeki dini liderler ve toplum önderleriyle çalışılarak yeni bir dijital iletişim merkezi kurulacak. Ancak bu merkezin nasıl ve nerede olacağı ile ilgili detaylar netleşmiş durumda değil.

Bu yeni girişimi Al Jazeera'ye değerlendiren eski CIA ajanı Robert Grenier, projenin en büyük sıkıntısının ABD imzası taşıması olduğunu söylüyor.

Grenier'e göre bölgede ABD'ye karşı oluşan önyargıdan dolayı yerel mesajların iletilmesinde güçlükler yaşanabilir.

Kaynak: Al Jazeera

aljazeeraturk

Demokrasi geldi okul renklendi

Erdoğan müşteki, Gülen şüpheli

YouTube'da 'reklamsız dönem'

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler