HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Star Wars gününüz kutlu olsun! Star Wars günü nedir?

Bugün dünya gayri resmi Star Wars günü. Dünyaca ünlü Star Wars filminin hayranları her yıl 4 Mayıs gününü Star Wars günü olarak kutluyorlar ve bugün için sosyal medyadan mesajlar, tebrikler paylaşıyorlar. Peki Star Wars günü neden 4 Mayıs'ta kutlanıyor, bu tarihin özelliği nedir? Bu günün kutlama mesajı olan "May the fourth be with you" ne anlama geliyor?

Star Wars gününüz kutlu olsun! Star Wars günü nedir?

Star Wars sinema tarihinin en ses getiren film serilerinden biridir. 1977 yılında yayımlanan ilk filmden bu yana bir kült haline gelmiş ve milyonlarca Star Wars hayranının sayısı her yeni jenerasyonla artmaktadır. Son yıllarda bu hayranlar 4 Mayıs tarihini Star Wars günü olarak kutlamaktadırlar.

4 MAYIS NEDEN STAR WARS GÜNÜ OLARAK KUTLANIYOR?

Star Wars gününü 4 Mayıs'ta kutlanmasının öyle ciddi bir nedeni yok. Tamamen İngilizce'deki bir kelime oyunundan kaynaklanıyor. Filmin klasik "May the force be with you" yani güç seninle olsun cümlesindeki 'force' (güç) kelimesi ile 'fourth' (dördüncü) kelimesinin benzerliği ve orijinal cümlede dilek ifade eden yardımcı fiil olarak kullanılan 'may'in aynı zamanda "Mayıs" anlamına gelmesinden yola çıkılarak "May the fourth be with you" (Mayıs'ın dördü seninle olsun.) denilerek bir kelime esprisi yapılıyor. Bu kelime esprisinin dolayı da 4 Mayıs dünya Star Wars günü olarak kutlanıyor.

TWITTER'DA #MAYTHE4THBEWITHYOU MESAJLARI

Dünya Star Wars gününde #maythe4thbewithyou hashtag'i de trend oldu. Filmin hayranları Star Wars günü için esprili kutlama mesajları paylaşıyorlar.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler