HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye: 'ABD ile işbirliğine hazırız'

Suriye Dışişleri Bakanı Valid el Muallim, ülkesinin, IŞİD militanlarıyla mücadeleye yönelik uluslararası çabalara destek vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Suriye: 'ABD ile işbirliğine hazırız'

Suriye Dışişleri Bakanı el Muallim, Şam’da düzenlediği basın toplantısında IŞİD’e ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülkesinin, Irak ve Suriye’de bazı bölgeleri ele geçirerek hilafet ilan eden IŞİD militanlarıyla savaşta önemli bir ortak olduğuna vurgu yapan el Muallim, “Bölgesel ülkeler ve uluslararası toplumla işbirliği yapmaya ve koordineli çalışmaya hazırız” dedi

"ABD ve İngiltere ile de işbirliği yapmaya hazır olup olmadıkları" sorulan el Muallim, “Herkese karşı açığız” cevabını verdi.

Uluslararası toplumun, BM’nin militanlarla savaşa yönelik yasa tasarısını uygulamakta yeteri kadar ciddiyet göstermediğini anlatan Suriye Dışişleri Bakanı Valid el Muallim, şunları söyledi: "Bölgesel ve uluslararası ülkelerin terörizmle savaştaki ve Güvenlik Konseyi’nin tasarısını hayata geçirmekte olan ciddiyetini gösterecektir. Ancak, şimdiye kadar bu ciddiyeti göremedik.”

Suriye Dışişleri Bakanı Valid el Muallim'e, "Washington yönetiminin, ABD’nin Suriye toprakları içerisindeki IŞİD militanlarına hava saldırıları düzenleyebileceğine" işaret eden açıklamaları sorulunca şöyle karşılık verdi: “Yapılacak herhangi bir hava saldırısı Şam ile koordineli olarak gerçekleştirilmelidir. Suriye’nin izni olmadan yapılan saldırılar taarruz eylemi olarak görülecektir."

Suriye Dışişleri Bakanı Valid El Muallim ayrıca, ABD’li gazeteci James Foley’in geçen hafta militanlar tarafından infaz edilmesini kınadı. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler