HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye: Dera ve Haseke'de yoğun çatışmalar

Suriye'nin güney kenti Dera'da Nusra Cephesi'nin de aralarında bulunduğu silahlı muhalif gruplar ile ordu arasında çatışmalar yoğunlaşırken Haseke'de ise IŞİD yeni saldırılar gerçekleştiriyor.

Suriye: Dera ve Haseke'de yoğun çatışmalar

Suriye'nin farklı kentlerinde silahlı muhalif gruplarla ordu arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı bildiriliyor. Güneydeki Dera kentinde El Kaide'ye bağlı Nusra Cephesi'nin de içinde yer aldığı gruplar Suriye yönetimi güçlerine yönelik saldırılarını artırdı.

Bu grupların oluşturduğu cephe içinde Ahrar'uş Şam örgütü de yer alıyor. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) grupların saldırısında ağır silahlar kullanıldığını söyledi.

IŞİD KOBANİ'YE YENİDEN SALDIRDI - HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Suriye resmi haber ajansı SANA ise "teröristlerin Dera'nın çevresinde hava topları ve göz yaşartıcı bombalarla saldırılar gerçekleştirdiğini" bildirdi. Ürdün sınırında yer alan Dera'nın yaklaşık yüzde 70'i muhaliflerin elinde bulunuyor.

Haseke'de IŞİD'den yeni saldırılar

Haseke kentinde ise IŞİD'in yeni saldırıları ardından IŞİD ile Suriye ordusu ve orduya destek veren Ulusal Savunma Güçleri (NDF) arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

IŞİD Çarşamba gecesinden itibaren Haseke'nin güneyindeki bazı mahallelere yönelik saldırılarını artırdı. Çatışmada tarafların karşılıklı olarak yoğun top atışı gerçekleştirdiği, Suriye ordusu uçaklarının da havadan bombardıman yaptığı bildiriliyor.

SOHR saldırılar sırasında IŞİD'in farklı noktalarda intihar saldırısı da gerçekleştirdiğini bildirdi. Gözlemevi, çatışmalarda onlarca kişinin öldüğünü, birçok sivilin güvenli bölgelere gittiğini söyledi.

Haseke'nin bazı bölümleri Suriye yönetimi, bazı bölümleri Kürt güçler elindeyken IŞİD de kentteki etkinliğini artırmaya çalışıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler