HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye: Haseke'deki Nevruz kutlamalarına IŞİD saldırısı

Suriye'nin kuzeyindeki Kürt kentinde dünkü kutlamalar sırasında düzenlenen iki bombalı saldırıda 45 kişi öldü, yüzden fazla kişi yaralandı. BBC Türkçe'ye konuşan Cizir Kantonu Meclis Başkanı Hakem Galo, saldırıların IŞİD tarafından yapıldığını söyledi.

Suriye: Haseke'deki Nevruz kutlamalarına IŞİD saldırısı

Suriye'nin kuzeyindeki Haseke kentinde dün akşamki Nevruz kutlamaları sırasında düzenlenen 2 bombalı saldırıda 45kişi öldü, 130'dan fazla kişi yaralandı.

BBC Türkçe'ye konuşan Haseke kentinin de bağlı olduğu Cizir Kantonu Meclis Başkanı Hakem Galo, saldırın Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından yapıldığını söyledi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaralılar, Haseke'deki hastanelerde yer kalmaması nedeniyle Kamışlı, Amude ve Dırbesi kentlerindeki hastanelere götürüldü.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Asya Abdullah, IŞİD'in Rojava bölgesinde sürekli saldırılar düzenlediğini belirterek "IŞİD kadın, çocuk, sivil demeden insanları katlediyor" dedi.

YPG (Halk Savunma Birlikleri) kaynakları, saldırılardan ilkinin bomba yüklü bir araçla, ikincisinin ise canlı bomba tarafından yapıldığını belirtti.

'Nevruzu topluca kutlamayın'Saldırılar sonrası Kürt yetkililer Suriye'nin kuzeyinde halka toplu Nevruz kutlamalarını yapmamaları çağrısında bulundu.

Cizir Kantonu Meclis Başkanı Galo saldırıların yaşandığı bölgede asayişin YPG güçleri tarafından sağlandığını kaydetti.

Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye ve Irak sınırındaki Haseke vilayeti, stratejik açıdan önemli bir bölge.

Vilayetin aynı adlı en büyük kenti, PKK çizgisindeki PYD'nin askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) kontrolü altında.

YPG güçleri son haftalarda ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarının da etkisi ile IŞİD militanları karşısında önemli kazanımlar elde etmişler ve örgütün bazı ikmal hatlarını kesmişlerdi.

Ancak IŞİD Haseke vilayetinin bir bölümünü kontrol altında tutuyor.

YPG güçleri, yine koalisyon güçlerinin hava saldırılarının katkısı ile dört ay süren yoğun çatışmaların ardından IŞİD güçlerini yenilgiye uğratmış ve Ocak'ta Türkiye sınırı yakınındaki Kobani kentinde kontrolü sağlamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler