HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye ordusu ABD destekli YPG'nin de bulunduğu Fırat'ın doğusuna geçti

Gelen son dakika habere göre, Suriye ordusu IŞİD'in kontrolü altında ve Deyr ez Zor şehrinde bulunan Fırat nehrinin doğusuna geçti. 5 yılın ardından bölgeye ulaşmayı başaran ordu güçleri, ABD destekli ve ağırlığını PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin oluşturduğu DSG'nin geçiş yolunu kapatma fırsatı buldu.

Suriye ordusu ABD destekli YPG'nin de bulunduğu Fırat'ın doğusuna geçti

Suriye ordusu 5 yıl aradan sonra IŞİD'in kontrolü altında ve Deyr ez Zor'da bulunan Fırat nehrinin doğusuna ulaşmayı başardı.

Suriye ordusunun ilerleyişini gösteren harita

Siyah renk: IŞİD

Sarı renk: ABD destekli DSG (YPG)

Al Masdar News'te yer alan haberde, Rusya'nın gelişmiş zırhlı araçlarını kullanan ordunun, IŞİD'in zayıf bir noktasını bularak bölgeye ulaştığı kaydediliyor.

Generaller Suheyl Hassan ve Issam Zahreddin komutanlığında ilerleyen ordunun nihai amacının, Irak sınırına kadar ilerleyip bölgenin tamamını ordunun kontrolü altına almak olduğu belirtiliyor.

Ordu bu başarısının, ABD destekli ve PKK bağlantılı YPG ağırlıklı Demokratik Suriye Güçleri (DSG)'nin bölgedeki ilerleyişini durdurmak açısından önemli bir hamle olduğu ifade ediliyor.

'ABD ÖZEL KUVVETLERİ ÇEKİLMEYE BAŞLADI' İDDİASI

Suriye Ordusu ve müttefik güçlerin hızlı ilerleyişi ve Fırat nehrinin doğusuna geçmesi üzerine DSG bünyesinde faaliyet gösteren Amerikan Özel Kuvvetleri'nin Deyr ez Zor ilinden geri çekilmeye başladığı bildirildi.

ABD, RUSYA'NIN BOMBALADIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye'de gerçekleşen ve 6 YPG ağırlıklı Demokratik Suriye Güçleri (DSG)'ne bağlı 6 kişinin yaralandığı hava saldırısının Rusya tarafından gerçekleştirildiğini iddia etmişti.

Pentagon'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

Rusya güçleri, 16 Eylül tarihinde Deyr ez Zor şehrinin yakınlarında Fırat nehrinin doğusunda bulunan bölgeye saldırı düzenledi. Saldırıda Koalisyon güçlerinin ortakları zarar gördü. Rus güçleri saldırı düzenlenen bölgede Koalisyon'a bağlı DSG'nin danışmanlarının varlığından haberdardı. Saldırıda birkaç DSG savaşçısı yaralandı ve tedavi altına alındı. Saldırıya uğrayan bölgede, saldırı anında DSG'ye yardım amaçlı bulunan çok uluslu koalisyon askerleri de yer alıyordu. Bu askerlerden, saldırıda yaralanan olmadı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler