HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye rejimi ile müttefik güçlerin komutanı Türkiye’yi tehdit etti

Ankara, Suriye'nin kuzeyinde El Bab'a kadar ilerleme kararlığını ortaya koyarken Suriye rejimi ve onu destekleyen silahlı güçlerden gelen tehditler artıyor.

Suriye rejimi ile müttefik güçlerin komutanı Türkiye’yi tehdit etti

Aralarında Hizbullah'ın da bulunduğu, Suriye rejiminin müttefiki güçlerin bir komutanı, Türk ordusunun Halep kentinin kuzeyi ve kuzey doğusundaki bölgelerde daha fazla ilerlemesi durumunda "sert" yanıt vermekle tehdit etti.

Fars İngilizce'ye göre, Al Mayadeen haber kanalına konuşan söz konusu komutan, Türk ordusunun daha da ilerlemesinin "savaş ilanı" anlamına geleceğini iddia etti. Komutan, "Türk ordusunun Halep'in doğu ve kuzeydoğu bölgelerinde daha fazla ilerlemesi durumunda "karşı koyacaklarını" vurgularken, "Türkiye'ye IŞİD terör grubuyla savaşma bahanesiyle müttefik güçlerimizin savunma hatlarına yakınlaşmasına asla izin vermeyiz" sözlerini kullandı.

Al Mayadeen, ismini vermediği komutanın açıklamasını Halep'in kuzeyindeki savaş alanlarına yaptığı ziyaret sırasında yaptığını belirtti.

-"SURİYE HÜKÜMET KUVVETLER VE KÜRT SAVAŞÇILARI KOALİSYON KURDU"-

Öte yandan, haberde Salı günü Fars'a konuşan emekli Suriyeli general Heisam Hasun'un da, "Suriye hükümet kuvvetleri ve Kürt savaşçılarının Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyindeki müdahalesine karşı koymak amacıyla bir koalisyon kurduklarını" belirtirken Türk ordusunun El Bab'a yaklaşmasını engellemek için Halep ilinin küzeyi ve kuzeydoğusunda operasyonların başlatılacağını da öne sürdü.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler