HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri

Lübnan'ın Suriye sınırında IŞİD ve Nusra Cephesi militanları tarafından kaçırılan askerlerin yakınları, gösteri çadırlarını başkent Beyrut'taki hükümet binasının önüne taşıdı.

Riyad es-Sulh Meydanı'ndaki hükümet binasının önüne gösteri çadırlarını kuran ve yakınlarının fotoğraflarının basılı olduğu büyük posterleri çevredeki direk ve ağaçlara asan aileler, yanlarında yiyecek, su, battaniye ve sandalyelerini de getirdi.

AA muhabirine konuşan Hamza Hıms, kaçırılan askerlerden Vail Hıms'ın babası olduğunu ve daha önce 16 gün eylem yaptıkları Dahr al-Baydar'daki gösterilerinin yerini değiştirme kararı aldıklarını söyledi.

Yeni eylem yeri olarak başkent Beyrut'taki hükümet binasının önünü tercih nedenini de açıklayan Hıms, "Buradaki varlığımız, hükümetin aldığı kararlarda etkili olur diye umuyorum" dedi.

Askerlerden Süleyman Dirani'nin kardeşi Leyal Dirani de yakınlarının hayatının güvende olması ve taleplerinin gerçekleşmesi için eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında ağustosta çıkan çatışmaların ardından Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, bölgeden aşamalı olarak geri çekilirken, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra 13'ünü serbest bırakmıştı. Nusra Cephesi, 20 Eylül Cumartesi, ordunun kendilerine ait bazı noktaları hedef alması üzerine asker Muhammed Hamiyye'yi öldürdüğünü açıklamıştı. Askerlerden Kemal el-Haciri'nin ise 1 Ekim'de Katarlı arabulucular yoluyla Lübnan güvenlik güçlerine teslim edildiği bildirilmişti. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler