HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri

Lübnan'ın Suriye sınırında IŞİD ve Nusra Cephesi militanlarınca kaçırılan askerlerin aileleri, yakınlarının serbest bırakılması konusunda Türkiye'nin yardımcı olmasını istedi.

Ülkenin başkenti Beyrut'taki Riyad es-Sulh Meydanı'nda yer alan hükümet binasının önüne gösteri çadırlarını kuran ve yakınlarının posterleri çevredeki direk ve ağaçlara asan aileler, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile görüştü.

Kaçırılan askerlerden birinin kardeşi Hüseyin Yusuf, görüşme sonrası düzenledikleri basın açıklamasında, Türkiye'nin bu konuda rol oynayabileceğine olan inancını dile getirdi.

Yusuf, Büyükelçi Özyıldız ile yaptıkları görüşmede, alıkonulan yakınlarının salıverilmesi çabalarında Türkiye'nin yardımcı olmasını istediklerini ifade etti.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında ağustosta çıkan çatışmaların ardından Nusra Cephesi ve IŞİD terör örgütü militanları, bölgeden aşamalı olarak geri çekilirken, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra 13'ünü serbest bırakmıştı. Nusra Cephesi, 20 Eylül Cumartesi, ordunun kendilerine ait bazı noktaları hedef alması üzerine asker Muhammed Hamiyye'yi öldürdüğünü açıklamıştı. Askerlerden Kemal el-Haciri'nin ise 1 Ekim'de Katarlı arabulucular yoluyla Lübnan güvenlik güçlerine teslim edildiği bildirilmişti.

En Çok Aranan Haberler