HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye: Türkiye acilen topraklarımızı terk etmeli

Muallim, Fırat Kalkanı Operasyonu'nun Suriye'nin toprak bütünlüğüne yapılan bir tecavüz olduğunu söyleyerek Türkiye'nin acilen Suriye topraklarından çıkması gerektiğini söyledi.

Suriye: Türkiye acilen topraklarımızı terk etmeli

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, New York'daki BM Genel Kurul Toplantılarında Türkiye'nin Suriye'de düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonu'nun Suriye'nin toprak bütünlüğüne yapılan bir tecavüz olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin acilen Suriye topraklarından çıkması gerektiğini söyledi.

Sputnik Türkiye'de yer alan haberde Mualllim, Şam Yönetimi'nin Cenevre'de imzalanan ateşkes anlaşması ve barış görüşmelerine bağlılığını yineleyerek BM gözetiminde tüm yükümlülüklere uyulacağını bir kez daha taahhüt etti.

'DEYR EZ ZOR SALDIRISI, ABD-IŞİD GİZLİ ORTAKLIĞI'

Dışişleri bakanı ayrıca ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun Deyr Ez Zor'daki Suriye ordusu askerlerini vurmasının da ABD ile IŞİD arasıdaki gizli bir işbirliğinin göstergelerinden biri olduğunu ifade etti. Velid Muallim, Suriye'nin terörle mücadelede gösterdiği yüksek çaba ve gayretler ile başarıya ulaşma azminin hiç olmadığı kadar yüksek olduğunun da altını çizdi.

'TERÖRLE SAVAŞTA STRATEJİK ORTAK ŞAM'DIR'

Muallim, Suriye'de terörizmle savaşta sonuç alınabilmesi için stratejik ortak olarak muhatap seçilmesi gereken aktörün Şam Yönetimi olduğunu, diğer terör karşıtı faaliyetlerin ise Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit edeceğini savundu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler