HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye ve Irak'ta bugüne kadar 1172 IŞİD'li etkisiz hale getirildi

IŞİD terör örgütü ile mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri angajman kuralları çerçevesinde Suriye'deki toplam 2 bin 144 IŞİD hedefini Fırtına, ÇNRA ve tank atışları ile vurdu.

Suriye ve Irak'ta bugüne kadar 1172 IŞİD'li etkisiz hale getirildi

Yapılan atışlarla 807 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirilirken 153 IŞİD'li terörist yaralandı. Irak'taki Gedu Üs Bölgesi'ndeki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik IŞİD tarafından yapılan saldırılarda ise 1 asker şehit olurken 10 asker yaralandı.Angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşılıkkapsamında yapılan Fırtına obüs ve tank atışları ile Irak'ın kuzeyindeki 365 IŞİD mensubu etkisiz hale getirilirken çok sayıda IŞİD'li terörist yaralandı.

Türkiye, Suriye ve Irak’ta devam eden IŞİD tehdidi nedeniyle, Ağustos 2014 ayında teşkil edilen ve 62 ülke tarafından destek verilen 'IŞİD ile Mücadele Küresel Koalisyonuna' 19 Şubat 2015 tarihinden itibaren aktif destek sağladı. IŞİD ile etkin mücadele kapsamında Türkiye, İncirlik ve Diyarbakır üsleri ile Türk hava sahasını Koalisyon unsurlarının kullanımına açtı. İncirlik Üssü ve İskenderun Limanı insani yardım ve lojistik destek maksatlı olarak Koalisyonun kullanımına tahsis edildi. 28 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Koalisyon hava harekatına aktif olarak katılım sağlandı ve Koalisyonun IŞİD ile mücadelesini destekledi. Suriyeli ılımlı muhaliflerin eğitilmesi ve donatılmasına katkı sağlandı veKoalisyon karargâhlarına personel görevlendirildi.

TÜRKİYE IŞİD HEDEFLERİNE BUGÜNE KADAR 19 HAVA HAREKATI DÜZENLEDİ

Koalisyon kapsamında, Türkiye'de ABD, Almanya, Katar ve S.Arabistan'a ait hava araçları ve personeli görev yapıyor. Koalisyon tarafından IŞİD hedeflerine yönelik Suriye'de 3791, Irak’ta 8415 hava harekatı düzenledi.Türkiye ise Suriye’deki IŞİD hedeflerine bugüne kadar 19 hava harekatı düzenledi.

IŞİD'İN SALDIRILARI SONUCUNDA KİLİS'TE20 KİŞİ ÖLDÜ, 66 KİŞİ YARALANDI

Suriye'deki çatışmaların artması ve IŞİD tarafından Kilis şehir merkezine yönelik yapılan Katyuşa ve top atışları sonucunda bugüne kadar 8'i Suriyeli 20 kişi hayatını kaybederken 17'si Suriyeli 66 kişi yaralandı.

SURİYE'DEKİ 2144 IŞİD HEDEFİ VURULDU, 807 IŞİD'Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabele kapsamında, Suriye’deki toplam 2 bin 144 IŞİD hedefi FIRTINA, ÇNRA ve tank atışları ile vuruldu. Yapılan atışlarla 807 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirilirken 153 IŞİD'li terörist iseyaralandı.

MÜDAHALE İÇİN HER TÜRLÜ İMKAN KULLANILIYOR

Kilis’e yönelik top ve roket tehdidinin tespiti ve etkisiz hale getirilmesine yönelik tüm tedbirler alınarak müdahale için her türlü imkanın kullanıldığı belirtildi. Bu kapsamda; Suriye sınırında konuşlu ateş destek unsurları ile zırhlı ve mekanize birlikler takviye edildi, IŞİD hedeflerinin önceden tespiti ve ateş altına alınması amacıyla İnsansız Hava Araçları (İHA) / İnsanlı Keşif Uçakları (İKU) ile sınırbölgesinin 7/24 saat gözetlenmesine devam edildiği belirtildi.

SURİYE SINIRINDA 388 IŞİD VE 82 PYD/PKK'LI YAKALANDI

Ayrıca, Suriye sınırında konuşlu sınır birlikleri, terörist geçişlerinin engellenmesi maksadıyla ilave birlikler ile takviye etti. Alınan etkin tedbirler sonucunda, Suriye sınırında 2016 yılında toplam 388 IŞİD ve 82 PYD/PKK'lı yakalandı.

IRAK'TA 365 IŞİD’Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

IŞİD ile mücadele kapsamında Irak’ta da Türkiye tarafından; IKYY personeline ve Musul Ulusal Muhafızlarına eğit-donat desteği sağlandı. Irak’lı personelin eğitimi için tesis edilen GEDU Üs Bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik IŞİD tarafından yapılan saldırılarda bir asker şehit oldu ve 10 asker yaralandı.Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabele kapsamında yapılan FIRTINA obüs ve tank atışları ile Irak'ın kuzeyinde 365 IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi ve çok sayıda IŞİD mensubu yaralandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK terör örgütü ile birlikte IŞİD ile de etkin mücadele ederek, Türkiye'ye yönelik terör tehdidinin bertaraf edilmesi hususunda uzun vadeli, sürdürülebilir her türlü güvenlik tedbirini alma azim ve kararlılığında olduğu belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler