HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de 13 Nisan'da parlamento seçimi yapılacak

İç savaşın yaşandığı Suriye'de 13 Nisan'da seçim yapılacağı duyuruldu.

Suriye'de 13 Nisan'da parlamento seçimi yapılacak

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, 4 yıl sonra seçim çağrısı yaptı.

Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada parlamento seçiminin 13 Nisan'da yapılcağı duyuruldu.

Suriye'de son genel seçim 2012 yılında yapılmıştı.

Ülkede 4 senede bir genel seçim yapılıyor.

BM Suriye raporu: Savaşan gruplara silah göndermeyin

Birleşmiş Milletler Soruşturma Komisyonu'nun açıkladığı Suriye raporunda 'kırılgan Suriye devleti yıkılmanın eşiğinde' ifadesi kullanıldı.

Raporda dünyaya Suriye'de savaşan gruplara 'silah ve yardım göndermeyin' çağrısında bulunuldu. Raporda ayrıca Esad rejimine sivillere yönelik saldırılarına son vermesi çağrısında da bulunuldu.

BM’den ‘vekalet savaşı’ suçlaması

BM’ye bağlı Suriye araştırma komisyonu, uluslararası güçler ve bölge ülkelerini barışçı çözüm için çabalar görünüp, diğer yanda askeri gerilimi tırmandırmakla suçladı.

BM'ye bağlı Suriye Uluslararası Bağımsız Araştırma Komisyonu'nun raporunda, Suriye'deki savaşla ilgili sert uyarılar yer aldı.

Bağımsız araştırmacıların hazırladığı raporda, Suriye'de savaş suçlarının giderek yayıldığı ve iç savaşın ‘çok taraflı, dışarıdan karmaşık bir ittifaklar ağı tarafından yönlendirilen bir vekalet savaşı haline geldiği' belirtiliyor.

ABD, Rusya ve müttefiklerine de sert eleştiride bulunulan raporda, ‘sözde barışçı bir çözüm için bastıran uluslararası güçler ve bölge ülkelerinin, aynı zamanda tırmanan askeri gerilimi besleyen ülkeler olduğu' ifadesine de yer verildi.

REUTERS

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler