HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye’de 2 İtalyan yardım gönüllüsü kayıp

İç savaştaki Suriye'de iki İtalyan yardım gönüllüsünden kayıp olduğu açıklandı.

ROMA (AA) – İtalyan basınına yansıyan haberlerde, İtalya Dışişleri Bakanlığının, "Horryaty Projesi” isimli kurucuları oldukları acil insani yardım ve gıda yardımı satın alarak bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için temmuz sonlarına doğru Halep'e giden Vanessa Marzullo ve Greta Ramelli'den birkaç gündür ulaşılamadığını doğruladığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Federica Mogherini'nin talimatıyla yardım gönüllüsü kızların bulunması için her türlü kanaldan gerekli arama çalışmaların başlatıldığı Marzullo ve Ramelli'nin aileleriyle kriz masasının temasa geçtiği ifade edildi.

Aileler de kızlarının durumlarıyla ilgili şu an bir şey söyleyemeyeceklerini, Dışişleri Bakanlığıyla temas halinde olduklarını aktardı.

Genç kızlardan Greta Ramelli'nin birkaç gün önce ailesiyle görüştüğü sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla da Suriye'deki deneyimlerinin bir bölümünü arkadaşlarıyla paylaştığı basına yansıdı. Ramelli'nin Halep'e, Türkiye üzerinden geçtiğini yazdığı kaydedildi.

Genç kızlarla Horryaty isimli kuruluşun sorumlularından Roberto Andervill de ANSA haber ajansına yaptığı açıklamada kızlarla birkaç gündür görüşemediğini dile getirdi.

Öte yandan dünya genelinde Libya'dan Pakistan'a kadar uzanan coğrafyada kaçırılan İtalyanların sayısının da bu olayla 6'ya yükseldiği bildirildi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler