HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de çocuk olmak

Birleşmiş Milletler’in (BM) yayınladığı rapora göre, Suriye ’deki çocukların muhalif güçler tarafından savaştırılıyorlar, Suriye rejimi tarafından ise gözaltında korkunç işkencelere görüyorlar.

Suriye'de çocuk olmak

Birleşmiş Milletler’in (BM) yayınladığı raporda, Suriye ’deki çocukların muhalif güçler tarafından savaştırıldıkları, Suriye rejimi tarafından ise gözaltında korkunç işkencelere maruz bırakılarak öldürüldükleri belgelendi. Ülkedeki iç savaşın başladığı 1 Mart 2011 ile 15 Kasım 2013 arasındaki ihlalleri kapsayan raporda, özellikle yakınları rejimin saldırılarında ölen ya da komşu ülkelerdeki mülteci kamplarında yaşayan çocukların muhalefet saflarında Suriye hükümetine karşı savaştırıldıkları ve canlı kalkan olarak kullanıldıkları belirtildi. Raporda çocuklara karşı işlenen suçlarda ilk dönemde başlıca sorumlunun Suriye rejimi olduğu, ancak savaş ilerledikçe muhaliflerin çocuk hakları ihlallerinde öne geçtiği kaydedildi.

Gözaltında ölüyorlarSavaşta ölen 100 bini aşkın kişinin 10 binden fazlasını çocukların oluşturduğu kaydedilen raporda, rejimin çocukları gelişigüzel gözaltına aldığı ve çok sayıda çocuğun işkence sonucu öldüğü ifade edildi. Çocuklara uygulanan işkence yöntemleri arasında metal kabloyla dövme, elektrik şoku verme, tecavüz, cinsel şiddet, üzerlerinde sigara söndürme, uykusuz bırakma ve ailelerine uygulanan işkenceyi çocuklara izletme gibi uygulamalar bulunuyor. Raporda işkenceye maruz kalan çocuklarla görüşmeler de yer aldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler